Kuva: Senja Rapila

Livealbumin julkaissut Olavi Uusivirta: "Keikoillani on alkuvoimaista energiaa"

17.11.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Muusikko kertoo, että monet yllättyvät hänen keikkojensa vimmaisesta latauksesta.

Laulaja-näyttelijä Olavi Uusivirran, 34, levytysura on kestänyt jo melkein 15 vuotta. Näin kauan saatiin odottaa miehen ensimmäistä livealbumia. Tänään perjantaina julkaistiin Olavi elää! -albumi, jolle on taltioitu materiaalia yli sadalta keikalta vuoden 2014 kevään ja viime kesän väliltä. Yhteensä tuona aikana Uusivirta on heittänyt yhtyeineen noin 300 keikkaa.

Olavi Uusivirta kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että livelevyn julkaiseminen on ollut pitkäaikainen haave paitsi hänelle, myös hänen faneilleen. Uusivirran keikat tunnetaan vimmaisesta energiastaan, ja nyt tämä energia on vihdoin vangittu myös albumin muotoon. Uusivirta kertoo, että juuri tämä valtaisa energiaryöppy on tullut monille yllätyksenä hänen keikoillaan.

- Monet ovat tulleet sanomaan keikan jälkeen, että tämähän on aivan erilaista kuin levyllä. Varsinkin viime vuosina keikkojemme energia on ollut ulospäin suuntautuvaa, suoraviivaista ja alkuvoimaista. Se poikkeaa siitä mielikuvasta, joka ihmisille on tullut muutaman radiossa soineen biisin perusteella, Uusivirta sanoo.

Parhaat keikat yllättäviä

Kysyttäessä Uusivirralta hänen kaikkien aikojen parhaista keikoistaan miehelle tulee kaksi keikkaa mieleen. Ensimmäisenä mies mainitsee Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltan-keikan viime elokuulta. Tuolta keikalta on päätynyt myös paljon materiaalia uudelle livealbumille. Yhtye oli ennen kyseistä keikkaa jo päättänyt livelevylle tulevista kappaleista, ja periaatteessa levy oli jo purkissa. Nämä lähtökohdat saivat aikaan sen, että bändillä ei ollut minkäänlaisia paineita lavalle astellessaan.

- Menimme vain nautiskelemaan ja sitten vedimme kaikista parhaan keikan. Sillä keikalla oli paljon kaikkea erityistä. Tuomo Prättälä soitti muutamassa kappaleessa, meillä oli puhaltimia ja Sibelius-lukion tyttökuoro lauloi parissa kappaleessa, Uusivirta kertoo.

(kuva: Senja Rapila)

Uusivirta kertoo, että usein mieleen parhaiten painuvat keikat ovat sellaisia, joista ei sitä voisi etukäteen arvata. Tällainen keikkakokemus koettiin Orimattilan lähellä pidettävällä Mallusjoen takinkääntöviikolla vuonna 2008.

- Keikkailtana sattui olemaan myös syntymäpäiväni. Olin kutsunut mukaani noin 15 kaveria. Keikka venyi lopulta yli kolmetuntiseksi maratonspektaakkeliksi. Yhdessä vaiheessa näyttelijä Joonas Saartamo tuli lavalle ja veti kymmenminuuttisen freestyle-Mallusjoki-räpin. Myös mutsini tuli laulamaan kanssani dueton. Tuollaisilla keikoilla on varaa spontaaniuteen enemmän kuin esimerkiksi festarikeikoilla.

Haasteet käännetään voitoksi

Huonoimmat keikkakokemukset Uusivirralla on paikoista, joihin yleisö tulee ensisijaisesti päihtymään eikä katsomaan itse esiintyjää. Tällaista on tullut nähtyä etenkin pienten paikkakuntien ainoissa neljään asti auki olevissa baareissa. Nämäkin keikkakokemukset on kuitenkin usein onnistuttu kääntämään positiivisen puolelle.

- Otan tällaiset keikat haasteina. Haluan voittaa sen yleisön puolelleni. Sitten pitää vetää entistäkin timanttisempi keikka niin, että peräpöydistäkin nousee päitä katsomaan, että mitä täällä tapahtuu. Näissä tilanteissa voi myös saada uusia faneja, Uusivirta kertoo.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, voit kuunnella Olavi Uusivirran livealbumin alta:

Lue myös: Olavi Uusivirta riisui paitansa levyn kansikuvaan - katso, ketkä muut tekivät samoin

Kilpailut

Uusimmat