Kuva: AOP

U2:n Bono jyrähtää: "Musiikista on tullut hyvin tyttömäistä"

28.12.2017 17:45 - Iiro Myllymäki

Bonon mielestä nykymusiikissa ei voi tarpeeksi hyvin ilmaista miehen raivoa.

Irlantilainen rock-yhtye U2 on tehnyt paluun uudella albumilla. Uuden musiikin tiimoilta Rolling Stone -lehti on haastatellut yhtyeen nokkamiestä Bonoa, 57, joka kertoo haastattelussa muun muassa näkemyksiään nykymusiikin tilasta. Samalla kun elektronisen musiikin huipputuottajat ovat vallanneet hittilistat ja festarien päälavat, U2:nkin edustama rock-musiikki on ajautunut aina vain kauemmaksi suurten massojen suosiosta.

Bono kertoo haastattelussa, että hänen 18-vuotias poikansa Elijah uskoo kuitenkin rock-musiikin vallankumouksen olevan aivan nurkan takana. Bonolta kysytään, uskooko hän samoin.

- Mielestäni musiikista on tullut hyvin tyttömäistä. Siinä on hyvät puolensa, mutta hiphop on tällä hetkellä ainoa musiikkityyli, jossa voi ilmaista nuorta miehen raivoa. Se ei ole hyvä asia, Bono sanoo.

Bono muistelee, että teini-ikäisenä hänessä oli paljon raivoa, jonka hän kanavoi kitaran soittamiseen. Hänen mielestään raivo on keskeinen elementti rock-musiikissa.

- Mitä rock & roll lopulta on? Raivo on ihan sen ytimessä. Hyvillä rock-artisteilla sitä on, ja sen takia The Who on niin hyvä bändi. Samoin Pearl Jam. Eddiellä on juuri tuota raivoa, Bono sanoo.

Bonon sanavalinta ”tyttömäisestä” musiikista on herättänyt voimakkaita reaktioita sosiaalisessa mediassa. Jotkut irvailevat, että U2:n musiikki on itsessään tyttömäistä ja että monen naisartistin musiikissa on enemmän raivoa kuin U2:n tuotannossa. Monet kommentoijat ihmettelevät, miksi Bono näkee tyttömäisyyden ja raivon vastakohtina toisilleen, ja monen korviin Bonon kommentti on kuulostanut naisten ja tyttöjen vähättelyltä.

Lue myös: Animaatio kertoo, miten syntyi yhtye U2 - kertojana itse Bono

Lähde: Rolling Stone

Kilpailut

Uusimmat