Kuva: Getty

Radiohead haastoi Lana Del Reyn oikeuteen plagioinnista - kuuntele, huomaatko yhtäläisyydet

08.01.2018 09:15 - Iiro Myllymäki

Radioheadin mielestä Lana Del Reyn uusimman albumin kappale muistuttaa liikaa heidän Creep-hittiään.

Radiohead-yhtye on haastanut yhdysvaltalaislaulaja Lana Del Reyn oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta. Yhtyeen mielestä Del Reyn uusimman albumin kappale Get Free muistuttaa liikaa heidän 1990-luvun suurhittiään Creep. Lähde kertoo The Sun -lehdelle, että Radiohead haluaa joko saada rahaa tai nimensä Lana Del Reyn kappaleen tekijätietoihin. Saman lähteen mukaan kiistan molemmat osapuolet haluavat saada tapaukseen sovinnon ilman oikeuskäsittelyä.

Lana Del Rey on ottanut syytöksiin kantaa Twitterissä, ja hänen mukaansa asia ratkaistaan oikeudessa.

”Tiedot oikeusjutusta ovat totta. Vaikka tiedän, että Creep ei ollut kappaleeni innoittaja, Radioheadin mielestä se oli, ja he haluavat 100 prosenttia tekijänoikeuskorvauksista. Tarjosin heille 40:ä prosenttia, mutta he hyväksyvät vain 100 prosenttia. Heidän asianajajansa ovat olleet periksiantamattomia, joten asia käsitellään oikeudessa”, Del Rey kirjoittaa Twitterissä.

Get Free -kappaleen samankaltaisuudet Creep-hittiin huomattiin heti kappaleen ilmestyessä, ja kappaleen YouTube-kommenteissa moni vertaakin kappaleita keskenään. Voit kuunnella molemmat kappaleet alta ja miettiä, ovatko samankaltaisuudet liiallisia.

Lue myös: Lana Del Rey väittää käyttäneensä noituutta Donald Trumpia vastaan

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat