Kuva: Mikko Räsänen

Mikael Gabriel vakavana: "Tiedän nyt, miltä tuntuu olla pelinappula"

15.02.2018 11:15 - Mikko Räsänen

X Factor -ohjelman tuomarina nähtävä Mikael Gabriel selvisi raskaasta vuodesta.

Mikael Gabriel on yksi tässä kuussa alkaneen X Factor -ohjelman neljästä tuomarista. 27-vuotias räppäri tunnetaan suorapuheisena artistina, joka puhuu ja tekee, ja miettii vasta sitten. Nyt tv-ohjelmassa hän pääsee valmentamaan aloittelevia artisteja, jotka alan keltanokkina tekisivät helposti virheitä urallaan.

Niin teki aikanaan myös nuori Mikael Gabriel, joka 18-vuotiaana allekirjoitti levytyssopimuksen. 

- Voi herranjumala! Tein ihan helvetisti virheitä, jotka nyt tekisin toisin, Mikael nauraa muistellessaan uransa alkua.

Samalla hän kuitenkin korostaa, että hän ei kadu mitään tekemäänsä.

- En ikinä palaa noihin aikoihin ja mieti, että "miksi en tehnyt silloin näin?". En missään nimessä halua katua mitään, koska kaikki tapahtunut on muokannut minusta juuri sellaisen artistin ja ihmisen, joka nyt olen.

Mikael Gabriel uskoo, että hän olisi aikanaan tehnyt huomattavasti enemmän virheitä, ellei hänellä olisi ollut lähellään hyviä mentoreita ohjaamassa nuorukaista oikeaan suontaan.

- Aloin nuorena ravaamaan Hattutehtaalla Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen studiolla. Takilan Mats oli siellä herra ja meidän nuoriso-ohjaaja. Takila otti minusta jotenkin kopin, Mikael muistelee.

- Samoihin aikoihin Pyhimys oli siellä jossain TET-hommissa, ja me alettiin duunaamaan juttuja yhdessä. Pyhimyksestä ja Takilasta tuli minulle tosi isot mentroit.

- Vähän myöhemmin kuvioihin tuli Uniikki, josta taas tuli iso mentori keikkailuun liittyen. Hän opetti minua kaupallisesta räpistä ja pääsin hänen kanssaan kiertämään ympäri Suomea ja heittämään sata keikkaa vuodessa. Opin tietämään pienimmätkin kuppilat, pääsin puhumaan ravintolapäälliköiden kanssa, minglasin ja loin suhteita. 

Mikael Gabrielin viimeinen merkittävä mentori oli Cheek.

- Aloin kiertää Cheekin kanssa 2012. Jare oli minulle monta vuotta mies, joka kertoi, miten tämä ala toimii, miten raha-asiat toimii, mihin kannattaa säästää, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Jare oli pitkään siinä asemassa.

(juttu jatkuu seuraavalla sivulla)

Kilpailut

Uusimmat