Kuva: Mikko Räsänen

Mitä ihmettä? Radiokanava tyhjensi soittolistansa ja laittoi tilalle pelkkää Popedaa

01.02.2018 17:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Radio 957 soittaa perjantaina 2. helmikuuta pelkkää Popedaa. Päivämäärävalinnalle on hyvä syy.

Manserockin jättiläinen Popeda saa suuren tunnustuksen, kun tamperelainen radiokanava Radio 957 julistaa perjantain 2. helmikuuta kansalliseksi Popeda-päiväksi. Päivän aikana radiokanavalla soitetaan yksinomaan Popedan musiikkia aamukuudesta keskiyöhön asti. Tänä perjantaina tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta Popedan ensimmäisestä keikasta.

Radio 957:n kuulijat ovat saaneet äänestää omia suosikkikappaleitaan Popedan tuotannosta, ja äänestyksen top 40 -lista käydään päivän aikana läpi. Popeda-päivänä kuullaan myös bändin jäsenten omia suosikkeja omasta tuotannostaan ja harvemmin kuultuja Popeda-helmiä.

Lähetykseen päivää juhlistamaan saapuu Popedan nokkamies Pate Mustajärvi. Häntä kuullaan lähetyksessä kello 11-13.

- Onhan se nyt mahtavaa, että kotikaupungin legendaarinen radiokanava omistaa kokonaisen päivän kaupungin legendaariselle yhtyeelle! Ja minä päivänä, Popedan virallisena ensimmäisenä keikkapäivänä 2.2. Mitähän seuraavaksi? Valtiojohto voisi julistaa tuon kansalliseksi Popeda-päiväksi, Mustajärvi kommentoi.

Popeda soitti ensimmäisen keikkansa 2. helmikuuta vuonna 1978. Paikkana oli Gorilla-pub, joka sijaitsi nykyisen Koskikeskuksen kohdalla, silloisen Verkatehtaan kellarissa. Bändi soitti kolme 45 minuutin settiä, joissa oli mukana sekä omia kappaleita että lainabiisejä. Osa tuolloin kuulluista kappaleista on yhä Popedan keikkasetissä, muun muassa Rock’n’Roll, Mauno soittaa stereoo ja Mönkiäislaulu

Radio 957 teki paluun taajuuksille marraskuussa 2017. 957 ja Popeda ovat oleellinen osa tamperelaista identiteettiä, kanavajohtaja Ari Ojala hehkuttaa:

 - Radio 957 haluaa vetää kättä lippaan Popedan loistavan uran edessä. Kun maailman tamperelaisin radio ja maailman tamperelaisin yhtye laitetaan samaan pakettiin, siinä on muilla ihmettelemistä.

Lue myös: Popeda perui esiintymisensä Emma-gaalassa - eivät suostu soittamaan playbackinä

Lue myös: AL: Emma-gaalasta vetäytynyt Popeda esiintynyt todellisuudessa monta kertaa playbackinä

Voice.fi ja Radio 957 kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat