Kuva: Senja Rapila

Ystävät huolestuivat Nikke Ankaran juhlimisesta: "Olin todella huonokäytöksinen rellestäjä"

23.02.2018 10:15 - Emmi Moilanen

Rikkinäinen prinsessa -kappaleen juuri julkaissut artisti kertoo, että on tietoisesti rauhoittunut ja vähentänyt juhlimista.

Viime perjantaina Rikkinäinen prinsessa -kappaleen julkaissut räppäri Nikke Ankara, 26, kertoo Voice.fi:n haastattelussa elävänsä nyt täysin erilaista elämänvaihetta kuin viime kesänä. Havahtuminen omaan, juhlimisen täyteiseen elämäntilanteeseen tapahtui syksyllä.

- Skarppasin aika paljon, kun kesällä meni niin lujaa.

Ankaran mukaan hänen ajatusmaailmansa on hyvin erilainen nyt kuin viime kesänä.

- Äksyilin ja olin todella huonokäytöksinen rellestäjä, en oikein välittänyt mistään. Paitsi niinä hetkinä käsittelin asioita vähän, kun olin yksin kotona.

Ankara kertoo, ettei aikaisemmin antanut itsellensä lupaa käydä mieltä painavia asioita tarpeeksi läpi. Edellisen parisuhteensa päättymistä artisti kertoo käsitelleensä vasta paljon myöhemmin eron jälkeen. Ankara toteaa myös, että rauhoittumisen myötä on alkanut miettiä asioita enemmän järjellä.

- Olen ollut aina se, joka menee tunteen mukana paljon. Nyt yritän kääntää suuntaa vähän.

Tietoinen tauko julkisuudesta

Ankara toteaa ottaneensa viime syksynä tietoisesti aikaa itselleen ja piti hiljaiseloa myös julkisuudessa. Mies on aikaisemmin julkisuudessa puhunut avoimesti psykoosikokemuksestaan ja ahdistuksesta. Rauhoittuminen on tehnyt artistin terveydelle hyvää.

- Olen halunnut parantua, oli ahdistusta vielä viime vuonna. En enää ajaudu suin päin tilanteisiin, jotka ovat niitä kaikkein pahimpia.

Ero viime vuoteen tuntuu olevan huima. Ankara kertoo päässeensä pahimmasta ahdistuksesta eroon, ja jännitystä lieventävä lääkityskin on taakse jäänyttä elämää.

- Tietysti on vielä niitä demoneja ja välillä on vaikeaa, mutta kuitenkin sitä on nyt paljon vahvempi mitä silloin.

Parempaa seuraa nyt kuin humalassa

Yksi suurimmista syistä Ankaran kohentuneeseen hyvinvointiin on juhlimisen lopettaminen. Myös Ankaran ystävät alkoivat huolestua artistin railakkaasta menosta.

- Mietimme yhdessä, että meno on ollut aika hurjaa ja voisi rauhoittua. Sitten rauhoituin.

Vaikka ystävien kannustus on tuntunut hyvältä, Ankara kertoo, että muutoksen on kuitenkin lähdettävä ihmisestä itsestään. Kaveripiiri on ilahtunut artistin ryhdistäytymisestä.

- Olen minä parempaa seuraa ollut nyt kuin silloin, kun olen ollut ihan kännissä.

Silminnähden hoikistunut Ankara ei kuitenkaan myönnä, että olisi aloittanut minkäänlaista kuntoiluprojektia.

- Kun ei juo alkoholia, niin se paino lähtee itsestään. Vielä kun lopetti lääkkeet, niin kilot lähtivät aika hyvin.

Hyvä inspiraatio uuden musiikin luomiseen

Ankara työstää parhaillaan toista albumiaan, jonka on määrä ilmestyä kevään aikana. Rauhallisempi elämänvaihe on antanut paljon tilaa myös luovuudelle.

- Olen saanut paljon musiikkia nyt aikaiseksi. Nyt on ihan eri ote ja tuntuu, että pystyisin kirjoittamaan vaikka joka päivä.

Ankara toivookin, että häneltä kuullaan vuoden 2018 aikana runsaasti uutta musiikkia. Mies haluaa pitää julkaisutahtinsa tasaisena, eikä laakereille lepäämään jääminen ole hänelle vaihtoehto.

- Olisi jo pari levyllistä materiaalia kasassa, mutta koko ajan tekee mieli tehdä lisää, Ankara toteaa iloisena.

Kuuntele Nikke Ankaran tuore kappale Rikkinäinen prinsessa alta.

Lue myös: Nikke Ankara murtui Vain elämää -kuvauksissa: "Olisin halunnut lähteä menemään"

Kilpailut

Uusimmat