Kuva: Joalinin kotialbumi

Miten suomalainen teinikaunotar löydettiin kansainväliseen suuryhtyeeseen?

06.03.2018 16:18 - Mikko Räsänen

Legendaarisen Simon Fullerin uusi suojatti on 16-vuotias suomalainen Joalin Loukamaa.

Voice.fi kertoi viikko sitten, että kansainvälisen viihdemaailman vaikutusvaltaisimpiin henkilöihin kuuluva Simon Fuller on perustanut uuden yhtyeen. Suomalaisittain tuon Now United -yhtyeen tekee kiinnostavaksi se, että yksi yhtyeen jäsenistä on vasta 16-vuotias suomalainen Joalin Loukamaa.

Fuller on legendaarinen viihdevaikuttaja, jonka Forbes-lehti on nostanut maailman sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalleen. Asema perustuu siihen, että Fuller on mm. kehittänyt kansainväliset Idols ja Tanssii tähtien kanssa -formaatit, toiminut Spice Girls -yhtyeen managerina bändin huippuvuosina, löytänyt yhtiönsä kanssa aikanaan 19-vuotiaan Amy Winehousen ja manageroinut David Beckhamia, Lewis Hamiltonia ja Steven Tylerin kaltaisia megatähtiä. 

Nyt Fullerin uusin suurprojekti on Now United -yhtye, minkä tekee kiinnostavaksi se, että yksi yhtyeen jäsenistä on suomalainen Joalin. 

Voice.fi tavoitti Joalinin, joka paljastuu nuoresta iästään huolimatta todelliseksi maailmankansalaiseksi. Hän on varhaislapsuudessa asunut niin Espanjassa kuin Suomessa. 

- Kun olin 10-vuotias, muutimme Meksikoon, Joalin kertoo. 

Meksikon Playa del Carmenissa kaunis ja vaalea suomalaistyttö herätti huomiota. Jossain vaiheessa Joalin löydettiinkin sikäläiseen mallitoimistoon. Mallitoimistolla oli myös keskeinen rooli siinä, että Joalin päätyi Now Unitediin.

- Kesällä 2017 mallitoimistoni agentti kertoi minulle Simon Fullerin projektista Now United, ja kysyi saako lähettää videoni mukaan castingiin. Luonnollisesti vastasin kyllä, Joalin kertoo.

- Yksi asia johti toiseen ja yhtäkkiä olin Meksikon finaalissa, josta minut valittiin yhdeksi kolmesta Meksikon edustajasta maailmanlaajuiseen finaaliin Los Angelesiin. 

Tanssi on Joalinin intohimo. (kuva: Joalinin kotialbumi)

Now Unitedin ajatus oli koota ryhmä 11:sta 14-18-vuotiaasta nuoresta, jotka kaikki olisivat eri maista. Joalin oli kisaamassa paikasta päästä edustamaan Meksikoa yhtyeeseen. Viime hetkellä kaikki muuttui.

- Los Angelesissa rankan finaaliviikon päätteeksi koitti yllätys, kun Simon muuttikin alkuperäistä suunnitelmaa ja valitsi bändiin 11 maan sijaan edustajat 14:sta eri maasta. Minun kohdallani tämä tarkoitti sitä, että pääsin mukaan Suomen edustajana ja Suomi pääsi mukaan osaksi koko projektia.

Joalin kertoo, että hän on intohimoinen tanssija ja haaveillut, että se avaisi hänelle ovia.

- Olen aina haaveillut, että tanssi antaisi minulle mahdollisuuden matkustaa ja ehkä päästä elokuviin. Simon avasi oven, joka tekee unelmistani totta!

Simon Fuller on viihdemaailman megatähti, jonka omaisuuden arvellaan olevan yli 500 miljoonaa euroa. Joalinilla on vain hyvää sanottavaa Fullerin kanssa työskentelystä.

- En tee töitä päivittäin Simonin kanssa, mutta hän on tosi tiiviisti tekemisissä meidän kanssa. Joka kerta kun tulen Losiin, tapaan häntä. Simon on uskomaton visionääri, tosi kohtelias, ystävällinen ja taitava saamaan ihmiset lähellään luottamaan omiin kykyihinsä.

Joalin kertoo, että hän on onnellinen siitä, että päätyi ryhmään edustamaan nimenomaan Suomea.

- Haluan tehdä Suomea tunnetummaksi ja saada nuoret uskomaan itseensä ja haaveisiinsa. Kaikki on mahdollista. Tässä maailmantilanteessa Now United on hyvä esimerkki kaikille kulttuurien välisestä kunnioituksesta ja rakkaudesta.

Vaikka Joalin on asunut jo kuusi vuotta Meksikossa, on ikävä Suomeen yhä kova.

- Yritän päästä käymään siellä ainakin kerran vuodessa.

- Eniten ikävöin perhettä, suomalaista ruokaa, lunta, paksun peiton kanssa nukkumista, villasukkien käyttöä ja suomalaisia irtokarkkeja. 

Katso alta Now Unitedin ensimmäinen epävirallinen musiikkivideo.

Now Unitedin jäsenten esittelyvideo on nähtävissä täällä.

Lue myös: Spice Girls -manageri perusti uuden superbändin: yksi laulajista suomalainen!

Kilpailut

Uusimmat