Kuva: Handout

Tippa purki tuntonsa biiseihin: "Viime syksy oli ehkä koko elämäni rankin"

23.03.2018 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tippa-T muutti tyyliään ja nyt artisti tunnetaan nimellä Tippa.

Tippa-T-nimellä aiemmin tunnettu artisti teki tyylimuutoksen ja muutti samalla myös nimensä. Nykyään hänet tunnetaan nimellä Tippa.

Nimen lisäksi muuttui siis myös musiikkityyli, joka on tätä nykyä huomattavasti henkilökohtaisempaa, kuin mitä rääväsuisen Tippa-T:n suusta on koskaan kuultu. Tipan mukaan oman elämän avaaminen ei kuitenkaan pelota.

- Pitkään pidin henkilökohtaiset asiat erossa musiikista, mutta tuntuu oikeastaan vain hyvältä avata sitä oikeaakin elämää kappaleissa, Tippa kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Tippa-T oli enemmän hahmo, johon tunteista puhuminen ei sillä tavalla sopinut. Tässä on kuitenkin pitkä tie menty tähän mennessä. Sekin on selvää, että ei ole järkeä tehdä samaa levyä uudestaan ja uudestaan.

"Kaikkien aikojen synkin syksy"

Tipan mukaan uusien kappaleiden kirjoittaminen on ollut hänelle todellista terapiaa. Hänen mukaansa laulut kertovatkin niistä ahdistuksen tunteista, joita hän itse tunsi.

- Biisien kirjoittaminen on ollut terapiaa. Olin jotenkin niin syvällä jossain vaiheessa, että on tuntunut ihan vaan katastrofilta koko homma. Nyt kun on tajunnut, että biiseihin voi purkaa ajatuksia, niin se auttaa siinä pahassa olossa.

- Nyt pitkästä aikaa mulla on joku selkeä visio siitä, mitä haluan tehdä. Nyt tuntuu, että tässä hommassa on oikeasti jotain järkeä, hän jatkaa.

(kuva: Handout)

Herkkä puoli miehestä siis löytyy, vaikka monelle se on vielä pysynyt piilossa. Tämän levyn myötä moni kuitenkin näkee uuden puolen Tipasta.

- Kai minä aika herkkä olen, mutta en mikään itkupilli kuitenkaan. Jotenkin on ollut vaan aina vaikea puhua tunteista. Se on varmaan ihan perinteinen suomalaisen miehen juttu. Koko ajan sitä kuitenkin yrittää kasvaa vähän.

Hän myöntääkin, että usein alakulo iskee syksyllä, silloin kun luontokin ympäriltä kuolee.

- Olen huomannut, että syksy on itselle aina aika rankkaa aika, ja tämä viime syksy oli ehkä itselle sellainen rankin ajanjakso mitä mulla on koskaan elämässä ollut. Kesällä on kaikkea keikkaa ja sen sellaista, niin ei ehdi murehtia. Syksyllä kun kaikki vähän niin kuin aina loppuu. Tulee sellainen huone, missä seinät kaatuu päälle, hän toteaa.

"Suhteessa pitää olla omaa tilaa"

Ensimmäisessä sinkkulohkaisussa lauletaan rakkaudesta, ennen kaikkea epäonnisesta sellaisesta. Tipan mukaan hän itse ei ehkä itsekään ole mikään paras kumppani.

- Olen varmaan aika hankala, kun tässä on ollut niin paljon kaikenlaista. En varmaan ole mikään paras poikaystävä kenellekään, mutta parhaani yritän, Tippa toteaa naurahtaen.

Hänen mukaansa hyvä suhde on kuitenkin sellainen, että siinä molemmilla on myös se kuuluisa oma elämä.

- Hyvä suhde on sellainen missä molemmilla on oma tila. On tärkeää, että molemmat käsittävät sen, ettei aina mitenkään voi olla yhdessä. Silloin pitää vain nauttia siitä ajasta mitä yhdessä on. 

Tipan uuden kappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Tippa-T muutti tyyliään ja paljasti herkemmän puolensa: Miksi olla jotain sellaista mitä ei ole?

Kilpailut

Uusimmat