Kuva: Senja Rapila

Bileräppärinä tunnettu Arttu Lindeman: "Yritän tehdä musaa, joka koskettaa jengiä"

26.03.2018 19:00 - Iiro Myllymäki

Arttu Lindeman kertoo, että hänen uusi musiikkinsa on enemmän "oikeaa musaa" kuin aiemmat julkaisut.

YouTube-tähteydestä julkisuuteen ponnahtanut räppäri Arttu Lindeman, 21, valmistelee parhaillaan toista albumiaan. Mies vieraili Biisintekijän päiväkirja -podcastissa ja kertoi haastattelijalle ja muusikkokollegalle Leo Stillmanille, millainen musiikillinen suunta hänellä tällä hetkellä on.

Monet tuntevat Arttu Lindemanin bileräppärinä. Maine johtuu varmasti suurelta osin miehen Läikkyy-hitistä, joka julkaistiin kesällä 2016 ja jota on striimattu Spotifyssa jo yli 10 miljoonaa kertaa. Mies painottaa, että bileräppi on vain yksi osa hänen musiikillista minäänsä. Ennen levytyssopimuksen saamista Lindeman treenasi räppäämistä toden teolla ja kirjoitti abivuotenaan sanoituksia pyrkimyksenä kehittyä mahdollisimman hyväksi. Tuolloin hänen sanoituksissaan oli kaksi toistuvaa teemaa: huoleton biletys ja sitoutumiskammoisuus. Viimeisimmällä Fly-nimisellä sinkullaan Lindeman puolestaan käsittelee kokemiaan paineita.

- Minulla oli blokki kirjoittamisen kanssa viime loka-marraskuussa. En tiennyt, mistä puhuisin niin että en toistaisi itseäni. Mutta nyt on löytynyt hyviä juttuja. En tiedä voiko käyttää termiä ”oikeaa musaa”, mutta niillä jutuilla on oikeasti merkityksiä huomattavasti enemmän kuin aiemmilla sinkuilla, Lindeman kertoo.

Miehen tavoitteena on herättää jonkinlainen tunnereaktio kuulijassaan.

- Yritän tehdä musaa, joka koskettaa jengiä.

Tavoitteet muuttuneet

Lindemanin tavoite on saada uusi levy pihalle vielä tämän vuoden puolella. Mies myöntää, että ensimmäisen ison levy-yhtiön kautta julkaistun sinkun saama jättimenestys on aiheuttanut hänelle paineita. Paineet ovat kuitenkin muuttaneet ajan saatossa muotoaan, eikä Lindeman mittaa menestystään enää niin paljon lukemien perusteella kuin ennen. Hän myöntää, että on aina halunnut olla paras siinä, mitä tekee, ja se näkyy hänessä edelleen.

- Nyt kun ura on mennyt eteenpäin, se parhaus ei tule enää siitä, onko biisi 14 vai 26 viikkoa Spotifyn ykkösenä vai onko se listalla ollenkaan. Nyt on hirveä nälkä siihen, että jokainen biisi on parempi kuin edellinen. Haluan, että niissä on jotain uusia juttuja. Olen käynyt vähän laulutunneilla ja alkanut laulaa kertsejä itsekin, Lindeman sanoo.

Podcastissa Lindeman kertaa myös uransa tähänastiset vaiheet ja sen, miten hän onnistui tekemään siirtymän YouTube-tähteydestä muusikkouteen. Lisäksi hän kertoo, millainen merkitys rock-musiikilla häneen on ollut räpin lisäksi. Pääset kuuntelemaan koko haastattelun tästä linkistä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Arttu Lindeman yllätti rohkealla hiustyylillään - verrataan Nikke Ankaraan ja Eminemiin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat