Muistatko Jyrki-ohjelman? Hittiyhtye soitti studiolla kuukauden, ei näytetty ohjelmassa kertaakaan!

05.04.2018 12:30 - Mikko Räsänen

Egotrippi-yhtyeelle sai kuukauden kestäneestä Jyrki-vierailustaan palkaksi hyvää esiintymiskokemusta.

Jyrki-ohjelma oli 90-luvun ilmiö suomalaisessa tv-kentässä. Kanadalaisesta MuchMusic-kanavasta vaikutteensa ottanut ohjelma oli nuorille suunnattu musiikki- ja nuorisokulttuuriohjema, jossa soitettiin vuosittain jopa 4000 musiikkivideota, sadoittain artistihaastatteluja esitettiin valtava määrä suomalaisten ja ulkomaisten yhtyeiden live-esiintymisiä Jyrkin studiolla Helsingin keskustassa.

Egotrippi-yhtyeellä on erikoinen muisto Jyrkistä. 

- Olimme kuukauden ajan Jyrki-ohjelmassa house-bändinä. Soitimme siellä kuukauden, ja ne harjoitteli livekeikkojen kuvaamista. Meidän esiintymiset eivät kuitenkaan tulleet koskaan mistään ulos, Egotripin Knipi Stierncreutz ja Mikki Kauste kertoivat Voice.fi:n laajassa haastattelussa.

Vaikka kuvattua materiaalia ei koskaan esitetty missään, on bändi yhä sitä mieltä, että tuo pesti oli lopulta vaivan arvoinen. Bändi sai arvokasta kokemusta kameroiden edessä soittamisesta sekä ilmaisen musiikkivideon.

- Saimme palkaksi sen, että meille kuvattiin Jyrkin porukan toimesta Se on tosi jees -musiikkivideo. Video taas päätyi Jyrkiin soittoon ja lähtikin siitä tosi hyvään lentoon. 

Lue koko laaja Egotrippi-haastattelu täältä ja katso Se on tosi jees -video alta.

Lue myös: Egotrippi valitsi uransa rakkaimmat kappaleet - kuuntele 25 vuoden parhaat helmet

Kilpailut

Uusimmat