Kuva: Getty Images

Sami Yaffa muistelee rock-legendan raivokohtausta: "Se huusi naamaani fuck you!"

19.04.2018 08:15 - Mikko Räsänen

Hanoi Rocks -legenda Sami Yaffa edesmennyttä Ramones-tähteä Klassikoiden kullankaivajat -ohjelmassa.

Hanoi Rock -legenda Sami Yaffa asui aikanaan 25 vuotta New Yorkissa. Hän päätyi kaupunkiin Michael Monroen houkuttelemana ja kaksikolla oli siellä muutama yhteinen yhtye. New Yorkissa Yaffa päätyi nopeasti sisään myös kaupungin rock-skeneen ja ystävystyi muun muassa New Yorkin legendaarisimpiin rokkareihin kuuluneiden Ramones-yhtyeen jäsenten kanssa.

- Tutustuin Dee Dee Ramonen kanssa ihan sattumalta ja meistä tuli kavereita, Yaffa kertoo Radioplay-sovelluksen Klassikoiden kullankaivajat -kuunnelmassa.

- Se ilmestyi välillä mun kämpille, minä kokkasin sille sitten spaghettia, vedettiin pari kaljaa ja juteltiin niitä näitä. 

Yaffa kertoo myöhemmin sattuneesta ikävästä kohtaamisesta Dee Deen (yläkuvassa toinen vasemmalta) kanssa.

- Yksi päivä olin menossa hakemaan röökiä kotini alakerran kaupasta, niin Dee Dee istuikin portailla taloni edessä. Menin kysymään, että "Hei Dee Dee, miten menee", Yaffa muistelee.

Ystävän reaktio ei kuitenkaan ollut sitä, mitä Yaffa oli odottanut.

- Se nousi pystyyn ja alkoi huutaa suoraan naamaani, että "Fuck you! Fuck you!". Sitten se käveli pois sormi pystyssä kohti kolmatta avenueta ja raivosi ja sauhusi niin pitkään, etten enää nähnyt sitä.

- Olin aika tolaltani, että mikä juttu tämä nyt oikein oli.

Tapahtunut jäi vaivaamaan Yaffaa, ja kun hän muutamaa päivää myöhemmin törmäsi kaupungin yöelämässä Ramones-laulaja Joey Ramoneen, kertoi hän välikohtauksesta myös tälle. 

- Joey sanoi, että "Hei, olet vihdoinkin tavannut Dee Deen", Yaffa muistelee.

Kävi ilmi, että Dee Dee kärsi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja hänet pidempään tunteneet olivat tienneet, että hänelle tuli myös noita huonompia jaksoja.

- Se oli raukkaparka vähän bipolar. Sillä oli ongelmia, ja se on sääli, koska se oli myös todella nasta ja herkkä mies. 

Kuuntele alta Klassikoiden kullankaivajien jakso, jossa Sami Yaffa kertoo kokemuksiaan Ramonesista ja muista New Yorkin legendaarisista rokkareista. Jos haluat kuulla enemmän Klassikoiden kullankaivajia ja muita Suomen parhaita kuunnelmia, lataa Radioplay ilmaiseksi täältä

Lue myös: Sami Yaffa joutui Lemmyn kuristamaksi 80-luvulla: "Kelasin, että se tappaa minut nyt!"

Lue myös: Hanoi Rocks -tähti muistelee: 1400 kilometriä liftannut fani esittäytyi Izzy Stradliniksi

Lue myös: Vaahtokarkkihyökkäys kesken rock-keikan! Sami Yaffa muistelee, millaista oli lämmitellä Danzigia

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat