Kuva: Shutterstock

Radiojuontajat paljastivat kesähittisuosikkinsa - valinnat yllättävät

01.06.2018 08:45 - Roosa Sallila

Kun kysyy suomalaiselta mitä kesä tuo mieleen, usein vastaukset pyörivät mökkeilyn, saunan, grillauksen, festareiden ja muiden iloisten hetkien ympärillä.

Yksi ikimuistoisia hetkiä sitova tekijä on musiikki. Yksi kappale saattaa tuoda mieleemme vuosien takaisia taphtumia, hetkiä, ihmissuhteita ja tunteita. 

Voice.fin toimitus selvitti radiojuontajilta, mitkä kesähitit ovat jääneet heille parhaiten mieleen.

Satu Kotonen, Iskelmän iltapäivä

- Don HenleyThe Boys of Summer on henkilökohtaisesti todella merkittävä biisi. Mutta yksi hitti, jonka kuuleminen saa aikaan monia tunteita on ehdottomasti Valvomon mikä kesä?

Olin radiojuontajana kyseisenä kesänä, kun kappaleesta tuli hitti. Vaikka yhtyeeltä ei sen koommin ole hittejä tipahdellut on se selkeästi tehnyt suuren vaikutuksen, sillä esikoiseni tuli yksi päivä kotiin koulusta ja kertoi innoissaan:

”Äiti arvaa mikä biisi me esitetään kevätjuhlassa?”

 ”No…? Suvivirsi?”

 ”No ei vaan se, tästä kesä voi alkaa…”

 Eli selkeästi kappale on jäänyt elämään ikuisena kesähittinä.

Janica Saxelin, Radio City aamu

- Freestylen Vill ha dej on biisi, josta tulee aina kesäfiilis ja hyvä mieli. Kappaleesta tulee erityisesti mieleen useat ruotsinlaivaristeilyt tyttökavereideni kanssa.

Tuottaja Jääskeläinen, Kiss aamu & Iltapäivä

- Las Ketchup –  The Ketchup song, tuli kesän lopussa vuonna 2002. Olin ollut lomalla, kun palasin töihin radioon, kollegat hehkuttivat kyseistä kappaletta ja ihmettelin, että mikä ihmeen ketsuppi biisi tämä on. Itselläni kyseinen hitti oli jostain syystä mennyt täysin ohi lomaillessani, kun muut olivat luukuttaneet kyseistä kappaletta jo useamman viikon.

Jenni Haapala, Kiss iltapäivä & Kiss Fresh

- Yksi kesäbiisisuosikki on ehdottomasti Yolanda Be Coolin ja DCUP:in We No Speak Americano kesältä 2009. Olimme silloin ystävieni kanssa Yyterin beachfutis -tapahtumassa. Nukuimme teltassa ja viereisessä autossa soi nonstopilla kyseinen biisi. Aluksi kappale ärsytti, mutta kun sitä kuunteli tarpeeksi monta kertaa, siitä alkoi jopa tykkäämään.

Kiitokset juontaja Jussi Ridanpäälle, kenelle soitimme sitten paluumatkalla, jotta hän soittaisi meille kyseisen kappaleen radiosta, kun meidän mukana ollut mp3-soitin oli sattumoisin varastettu.

Rea Haverinen, SuomiRockin iltapäivä

- Oma suosikki on The Rootsin, The Seed – kappale. On ollut jo useamman vuoden, sillä nuorempana kuuntelimme kesäisin kyseistä biisiä ystävieni kanssa takapihalla bassot täysillä ja otimme aurinkoa. Kappaleesta tulee edelleen aina todella hyvä ja kesäinen fiilis.

Matti Mäki-Kokkila, SuomiRockin iltapäivä

- Pelle Miljoona - Tahdon rakastella sinua. Ja kappaletta en siis kuunnellut Pelle Miljoonan omalta albumilta vaan Suomirokkia kolmannelta hittikokoelmalevyltä. Kesä oli varmaan -97 tai -98 ja olin kuullut kappaleen siis aiemmin, mutta tuolloin se kolahti. Edelleen kun kuulen kappaleen, tulee heti mieleen kesä. Ei välttämättä juuri kyseinen kesä, mutta kesä kuitenkin.

Mikä on sitten tämän kesän suurin hitti, joka saa lantiot liikkeelle?

Mikä on kappale, joka saa kääntämään autoradiota vielä lujemmalle? Mitä lauletaan lukemattomissa autoissa ja joka jää korvamadon lailla soimaan päähän koko päiväksi? Tämä kaikki selviää juhannukseen mennessä ja aiemmilta vuosilta tuttuun tyyliin KISS Kesähitti etsitään yhdessä.

Voit valita KAKSI suosikkiasi valituista ehdokkaista ja jos oma suosikkisi ei vielä ole listalla, kerro siitä meille "oma valinta" -kohdassa.

Voice.fi, Iskelmä, Kiss, Radio City ja SuomiRock kuuluvat kaikki osana Bauer Mediaan. 

Lue myös: Jannika B herkistyi uutta singleään tehdessään - "Istuin pianon ääressä ja itkin silmät päästäni"

Lue myös: Fanit rakastuivat Mikael Gabrielin uuteen kappaleeseen: "Biisi täynnä rakkautta, niin kuin sinä!"

Kilpailut

Uusimmat