Kuva: Getty Images

Hurts peruutti viime tingassa Suomen-keikkansa - keikkajärjestäjäkään ei tiedä todellista syytä

31.07.2018 14:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Suositun brittiduon oli tarkoitus esiintyä Helsingin jäähallissa torstaina. Promoottori Kalle Keskinen kertoo, että syy keikan peruuntumiselle ei ole suomalaisessa tapahtumajärjestäjässä.

Suomessa suurta suosiota nauttivan brittiduo Hurtsin oli tarkoitus esiintyä torstaina Helsingin jäähallissa osana elektronisen popmusiikin ystäville suunnattua keikkakokonaisuutta. Eilen maanantaina ilmoitettiin, että keikka joudutaan perumaan ”tuotantoteknisten syiden” vuoksi. Illan pääesiintyjänä on elektronisen popin suurnimi Pet Shop Boys, jota jäähallissa lämmittelevät Darude ja Faithless-yhtyeen Sister Bliss dj-setillään.

Hurtsin fanit ottivat uutisen keikan peruuntumisesta surulla vastaan. Hurts on kommentoinut keikan peruuntumista Facebook-tilillään.

”Meidän päätäntävaltamme ulottumattomissa olevien tuotantoon liittyvien haasteiden vuoksi emme valitettavasti esiinny Helsingissä torstaina”, Hurtsin jäsenet kirjoittavat. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Keikan Facebook-tapahtumassa moni pettynyt lipunostaja on syyttänyt keikat järjestävää Loud’n Live Promotionsia keikan peruuntumisesta. Loud’n Live Promotions on tiedottanut, että halukkaat voivat palauttaa lippunsa ja saada rahansa takaisin peruuntumisen johdosta.

Peruutuksen syy hämärän peitossa

Loud’n Live Promotionsin toimitusjohtaja ja promoottori Kalle Keskinen kertoo Voice.fi:lle, että peruutus ei ole johtunut tapahtumajärjestäjästä. Peruutus tuli heillekin yllätyksenä. Keskisen mukaan edes hän ei tiedä, mitä peruutuksen aiheuttaneilla ”tuotantoteknisillä syillä” tarkalleen ottaen tarkoitetaan. Hurtsin agentti ilmoitti Loud’n Live Promotionsille keikan perumisesta, mutta ei antanut konkreettista syytä.

- Tässä ei ole järjestäjässä vika. Tämä on meillekin kysymysmerkki. Olemme miettineet, oliko illasta tulossa Hurtsin kiertueen tuotantohenkilöiden mielestä liian Pet Shop Boys -painotteinen ja menikö se heidän mielestään liikaa Pet Shop Boysin lämppäämiseksi. Hurts myös tällä hetkellä kiertää enemmän festivaaleja kuin sisähalleja. Mutta ei ole sinänsä Loud'n Live Promotions Oy:n asia spekuloida lopullista syytä peruutukseen, Keskinen sanoo.

Alun perin keikat oli tarkoitus järjestää Kaisaniemen puistossa, mutta noin kolme viikkoa sitten tiedotettiin keikkojen siirtämisestä jäähalliin. Kalle Keskinen kertoo, että tuolloin Hurtsin kiertueen tuotantohenkilöt hyväksyivät siirron.

Loud’n Live Promotions perusteli keikkojen siirtoa tiedotteessaan sillä, että sisätiloissa Pet Shop Boysin näyttävä valoshow pääsee paremmin oikeuksiinsa. Keskinen kertoo, että siirtoon oli myös muita syitä.

- Kaisaniemi olisi ollut paikkana liian iso. Näimme, että lippuja ei myydä niin paljon, että Kaisaniemi olisi yhtä hyvä paikka kuin jäähalli. Saamme paljon intiimimmän setin rakennettua jäähalliin, Keskinen sanoo.

Miehen mukaan myös Pet Shop Boysin mielestä keikka soveltuu paremmin jäähalliin kuin puistoon. Pet Shop Boys on viimeksi nähty Suomessa keikalla sisätiloissa kesällä 2009. Tuolloin yhtye esiintyi niin ikään Helsingin jäähallissa. Yhtye on keikkaillut viime vuosina ahkerasti Suomessa ulkoilmafestivaaleilla, viimeksi vuosi sitten Turun Tall Ships Races -tapahtumassa. Tuolloin samalla festivaalilla ennen Pet Shop Boysia esiintyi juurikin Hurts. Loud’n Live Promotions järjesti myös tuon tapahtuman, eikä silloin esiintymisaika ennen Pet Shop Boysia muodostunut Hurtsille ongelmaksi. Tästäkin syystä tämänkertainen keikan peruutus ihmetyttää Keskistä.

Pet Shop Boysin valo- ja lasershow'sta päästään nauttimaan Helsingin jäähallissa. (kuva: Getty Images)

Ei korvaavaa esiintyjää

Hurtsin tilalle ei ole haettu korvaavaa esiintyjää.

- Tällä aikataululla ei voi hakea samantasoista lämppäriä. Se on mahdottomuus, Keskinen sanoo.

Tiistain keskipäivään mennessä tapahtuman lippuja oli Keskisen mukaan palautettu noin 50 kappaletta, mikä ei ole miehen mielestä suuri määrä. Hän ei usko, että lippuja tullaan merkittävissä määrin palauttamaankaan.

Hurts esiintyi Suomessa viimeksi Oulun Qstock-festivaalilla viime perjantaina. Omalla jäähallikeikallaan duo nähtiin Suomessa viimeksi marraskuussa. Tuolloin yhtye esiintyi Helsingin jäähallissa.

Lue myös: Hurts-yhtyeen laulaja paljastaa pelottavimman fanikohtaamisensa: "Fani murtautui hotellihuoneeseeni"

Lue myös: Hurts-yhtye oksettavimmasta suomalaisesta ruuasta: "Kuin siellä sisällä olisi ollut kalan aivoja"

Kilpailut

Uusimmat