Kuva: Getty Images

Deep Purplen Ian Gillan paljastaa, kuinka liittyi aikoinaan Black Sabbathiin - "Se oli kostea ilta"

21.11.2018 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Born Again albumi menestyi listoilla varsin kiitettävästi.

Deep Purplen laulajana maailmanmaineeseen noussut Ian Gillan, 73, lauloi myös tovin legendaarisessa Black Sabbathissa. Mies teki Sabbathin kanssa yhden albumin, Born Again, joka julkaistiin vuonna 1983. Näin Gillan kertoi SiriusXM-kanavalle, kuinka kaikki sai alkunsa.

- Menimme Tony Iommin ja Geezer Butlerin kanssa drinkeille ja joimme itsemme suoranaisesti pöydän alle. Se oli hyvin kostea ilta. En muistanut ollenkaan, mitä sinä iltana oli tapahtunut, mutta sain seuraavana päivänä puhelun manageriltani: "Eikö sinun pitäisi soittaa minulle, jos teet tällaisia päätöksiä?". Minulla ei ollut hajuakaan, mistä managerini puhui, mutta kuulemma minä olin liittynyt Black Sabbathiin. Se tuli oikeastaan hyvään saumaan, koska olin juuri lopettanut oman bändini kanssa ja Deep Purple ei tehnyt mitään järkevää.

- Teimme yhden vuoden suunnitelman: albumin ja kiertueen. Se oli outoa aikaa. Sabbathin hemmot olivat yöihmisiä, joten he nukkuivat päivät ja työskentelivät yöt. Minä taas heräsin aamuisin, tein aamupalan, kuuntelin mitä he olivat nauhoitelleet yöllä ja kirjoitin laulut niiden päälle. Niin se albumi tehtiin.

Born Again menestyi hyvin, sillä se oli listoilla top 10:ssä esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Suomessa sekä Yhdysvalloissa Billboard 200 -listalla sijalla 39. Se on Gillanin ainoaksi jäänyt Sabbath-albumi.

Lue myös: Onko Black Sabbathin loru loppu?

Lue myös: Miksi kukaan ei muista Black Sabbathin ehkä parasta kappaletta?

Lue myös: Black Sabbathille suuri kunnianosoitus - kotikaupunkiin silta ja muistomerkki

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat