Kuva: Getty Images

Kurt Cobainin harvinainen haastattelu julki - sanoo suorat sanat rap-musiikista

24.11.2018 17:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Haastattelu on tehty juuri ennen Nevermind-albumin julkaisua.

1990-luvun alussa uudet tuulet puhalsivat musiikkimaailmassa. Rap teki tuloaan valtavirtaan samalla kun Nirvanan Nevermind-albumi sinkosi grunge-musiikin listojen kärkeen. Juuri ennen valtaisan menestyksen saavuttaneen Nevermindin julkaisua Nirvanan nokkamies Kurt Cobain antoi haastattelun kanadalaiselle yliopistoradiolle syyskuussa vuonna 1991. Haastattelun tehnyt Roberto Lorusso on nyt julkaissut leikkaamattoman nauhoituksen haastattelusta netissä.

Haastattelussa Kurt Cobain antaa mielipiteensä muun muassa rap-musiikista. Haastattelija sanoo lukeneensa Cobainin olevan rap-musiikin fani, mutta vain alkuperäisen, mustien esittämän rap-musiikin. Haastattelija siteeraa Cobainin kommenttia siitä, miten valkoiset ovat jo riistäneet mustia tarpeeksi eikä tämän tulisi jatkua vielä rap-musiikissakin.

- Fanitan rap-musiikkia, mutta suurin osa siitä on niin naisvihamielistä, etten kestä sitä. En oikeastaan ole niin suuri fani. Arvostan ja rakastan sitä, sillä se on yksi harvoista omaperäisistä musiikkityyleistä, mutta valkoinen räppäävä mies on vähän kuin valkoinen tanssiva mies. Me emme osaa tanssia emmekä me osaa räpätä, Cobain sanoo haastattelussa.

Haastattelun aikoihin valkoiset räppärit olivat vielä hyvin harvassa, ja esimerkiksi Eminemin läpimurtoon oli vielä liki vuosikymmen aikaa. Vanilla Ice tosin oli saavuttanut valtaisaa suosiota Ice Ice Baby -kappaleellaan jo vuonna 1990.

Arkistojen kätköistä julkaistun haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan tästä linkistä. Haastattelun tehnyt Lorusso kirjoittaa haastattelun olevan hänen osaltaan nolostuttavan huonosti tehty.

"Herra Cobain oli huomattavan kärsivällinen ja ystävällinen siihen nähden, miten huonosti olin valmistautunut", Lorusso kirjoittaa.

Oli miten oli, Nirvana-fanit varmasti arvostavat sitä, että haastattelu on vihdoin tuotu kaikkien kuultaville.

Lue myös: Kurt Cobainin tytär julkaisi kappaleen Instagramissa, fanit sekosivat: "Epätodellista"

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat