Kuva: Lauri Kujanpää

Pate Mustajärvi pitää urheilusta ja lukemisesta - 'Ennen mentiin pubiin, nykyään sauvakävelemään'

17.12.2018 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Teatterin Kummitus -kiertue alkaa 1. maaliskuuta Kouvolasta ja päättyy 28.3 Tampereen Komediateatteriin.

Popedan keulakuva Pate Mustajärvi, 62, astuu teatterilavoille ensi keväänä, kun Teatterin Kummitus -kiertue starttaa 1. maaliskuuta Kouvolan Teatterista. 18 paikkakuntaa käsittävä kiertue tarjoilee Mustajärven ikivihreitä sekä tulevaa uutta materiaalia.

- Siellä nähdään ja kuullaan minun soolotuotannostani kahden tunnin pienoisnäytelmä väliaikoineen. Osa biiseistä on sovitettu aika radikaalistikin uuteen muotoon ja säestyksestä vastaavalla kitaristi Ari ”Kankku” Kankaanpäällä on vaikka mitä juttuja ja ideoita. Samalla yritän kertoa tarinoita itsestäni sekä biiseistäni, Mustajärvi kertoo Voice.fi:lle.

- Yksi sinkku pitäisi tulla ulos ennen rundia. Vaihdan tällä viikolla mökkivaatteet päälle ja menen Mustajärvelle pariksi päiväksi kirjoittamaan ja olen luvannut, että teksti on sen jälkeen valmiina.

Teatterimiljöö ei ole laulajalegendalle täysin vieras, mutta silti hyvällä tavalla erikoinen.

- Onhan se jännittävää, kun sekä artisti että yleisö ovat aivan eri tilassa kuin silloin puolenyön aikoihin, jolloin esimerkiksi Popeda soittaa. On minulla tästä kuitenkin jo kokemusta, sillä pyöritettiin 90-luvulla Niskavuoren Aarnet -nimistä revyytä Tampereella. Sain jo silloin tutustua siihen teatterimaailmaan ja se on aika kiehtova. Siinä on kokonaan oma tunnelmansa, Mustajärvi kertoo.

Teatteri- ja klubikonsertit vaativat hieman erilaisemman valmistautumisen, sillä Teatterin Kummitus -kiertueella tahti tulee olemaan paljon rauhallisempi kuin Popedan rokkitouhuissa. Myös ajankohta on aikaisempi, sillä teatterissa lavalle astutaan jo seitsemän aikoihin.

- Periaatteessa ennen Popedan keikkaa käydään salilla ja siihen valmistautuu vähän niin kuin urheilusuoritukseen. Nyt ehkäpä valmistaudutaan hieman iisimmin, sillä teatterissa tahti ja tunnelma tulevat olemaan hyvin rauhallisia.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Musiikkia useille eri sukupolville

Mustajärvellä on takanaan yli 3000 keikkaa eikä tahti ole hyytymässä – esimerkiksi Popeda tekee edelleen vuosittain lähemmäs sata konserttia. Vuosikymmeniä suomenkielisen rockmusiikin aallonharjalla kulkenut Popeda on tullut tutuksi useille eri sukupolville ja festivaaleilla varsinkin huomaa, kuinka yleisöjakauma on lähes kaikkea vauvasta vaariin.

- Onhan se upeaa, kun yleisössä on niin eri-ikäistä jengiä. On myös hienoa nähdä niitä vanhoja faneja, jotka ovat uudestaan keikoilla vuosikymmenien jälkeen, kun lapset ovat kasvaneet ja heillä on taas aikaa tulla kuuntelemaan, Mustajärvi hymyilee ja jatkaa:

- Oltiin yhdellä risteilyllä, jossa yleisö oli aika nuorta. Yksi kaveri siinä sitten ihmetteli, että eturivi on täynnä nuoria mimmejä ja ne osasivat kaikki meidän biisit ulkoa. Vastasin siihen vain että, jep, tällaista tämä on – ei sitä ehkä enää itse huomaa samalla tavalla.

62 vuotta viime heinäkuussa täyttänyt Mustajärvi on hyvässä kunnossa. Mies kertookin, että keho pysyy toiminnassa liikunnalla ja mieli lukemisella.

- Liikunnalla se keho pysyy kunnossa. Ennen saatettiin mennä ystävien kanssa pubiin, mutta nykyään puhutaan asiat halki sauvakävelyllä. Mielelle tekee hyvää taas esimerkiksi lukeminen. Sekä kirjat että aamulehdet tulee luettua hyvinkin tarkasti – edelleenkin tilaan paperilehteä kotiin.

Teatterin Kummitus -kiertue alkaa 1. maaliskuuta Kouvolasta ja päättyy 28.3 Tampereen Komediateatteriin. Näytösajat sekä liput löydät Pate Mustajärven kotisivulta.

Lue myös: Yksi fanikuva vei Pate Mustajärven keskelle someraivoa: "Toisille olin natsi, toisille suvakki!"

Lue myös: Pate Mustajärvi tunnustaa, ettei aina ymmärrä nykymusiikkia - yksi yhtye kolahtaa kuitenkin kovaa

Lue myös: Pate Mustajärvi: "En ole muusikko"

Kilpailut

Uusimmat