Kuva: Lauri Kujanpää

'Häröily on vähentynyt, mutta ei loppunut' - Stig, 40, ei pode ikäkriisiä

15.01.2019 20:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Stig täytti pyöreitä viime vuoden elokuussa.

Räppäri Stig, 40, julkaisi perjantaina 11. tammikuuta 2019 uuden kappaleen Lonkeronvärinen taivas. Mies kertoo Voice.fi:lle, että hänen oli aluksi tarkoitus tehdä biisi Anna Abreulle, mutta kappale päätyikin hänelle itselleen.

- Biisi tehtiin jo pari-kolme vuotta sitten Risto Asikaisen kanssa ja oli alun perin tarkoitus tehdä hittibiisi Anna Abreulle, mutta huomattiinkin, että tämä oli enemmän Stig-kappale. Asikainen kehitteli myös biisin nimen.

Viime vuonna Stig saatteli lopullisesti lepoon Stig Doggin ja nyt miehen on tarkoitus jatkaa ainoastaan Stig-nimellä. Hänet pitää kiireisenä muun muassa uuden albumin tekeminen sekä maaliskuussa alkavat keikat.

- Ensi syksynä pitäisi julkaista uusi albumi, joten se työllistää kovasti, Stig kertoo ja sanoo, että haluaa seuraavan 10 vuoden sisällä löytää artistiminänsä lopullisesti.

- Tässä seuraavan 10 vuoden aikana keskitytään tähän juttuun ja ydintekemiseen. Yritän lukita sen, että mikä minä olen artistina ja biisintekijänä.

Stig täytti viime elokuussa 40 vuotta eikä koe potevansa ikäkrisiiä.

- Ei tässä varsinaisia ikäkriisejä ole tunnettu, mutta tietynlainen vastuuntunto on herännyt. Ehkäpä kaikessa ei voi enää mennä nuoren miehen häröilyn taakse, vaan on tiedettävä, mitä tekee. Ja tietenkin, kun on lapsia, niin sitä osaa suunnitella elämää hieman pidemmälle kuin viikon päähän. Häröily on vähentynyt, mutta ei se koskaan kokonaan lopu, Stig hymyilee.

Stig kertoo haastattelussa, että nykyään nuoret artistit saattavat ottaa suuria paineita siitä, että lyökö joku biisi heti läpi vai ei, vaikka pitäisi osata katsoa pidemmälle. Myös paineet sosiaalisessa mediassa kasvavat ja tähän Stig ei ole lämmennyt.

- Artisteista yritetään nykyään tehdä tubettajia, jotka ovat jatkuvasti läsnä eri kanavissa. Se on hieman haaste minulle, sillä en ole hyvä siinä. Haluan keskittyä vain siihen musiikkiin enkä jatkuvaan somettamiseen, Stig päättää.

Lue myös: Popedan levyn tuottanut Stig: "Nuorempana en vielä ymmärtänyt bändin hienoutta"

Lue myös: Stig Dogg tekee paluun! Kuuntele uutuuskappaleet

Lue myös: Stig paljastaa: "Muutan artistinimeni"

Kilpailut

Uusimmat