Kuva: AOP

Black Sabbath -basisti kertoo, kuinka päätyi superkokoonpanon jäseneksi - "On helppo olla yhdessä"

23.01.2019 15:45 - Lauri Kujanpää

Deadland Ritual on tekemässä ainakin kaksi keikkaa Euroopassa ensi kesänä - Download-festivaaleillä Iso-Britanniassa sekä Hellfestissä Ranskassa.

Black Sabbath -basisti Geezer Butler, 69, ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan Sabbathin lopetettua kiertämisen, vaan mies on mukana varsinaisessa superkokoonpanossa. Butlerin lisäksi Deadland Ritual -yhtyeeseen kuuluvat laulaja Franky Perezin (Apocalyptica), rumpali Matt Sorumin (ex-Guns N’ Roses, Velvet Revolver) sekä kitaristi Steve Stevensin (Billy Idol, Vince Neil).

Butler kertoi SiriusXM:n haastattelussa, kuinka päätyi yhtyeeseen.

- Eläköidyin viimeisen Black Sabbath -keikan jälkeen ja matkustelin ja tein kaikkea, mitä olen halunnut aina tehdä. Jaksoin olla musiikista pois vuoden verran. Lopulta kyllästyin tv:n tuijotteluun ja aloin kirjoittamaan taas juttuja, koska sitä olen tehnyt viimeiset 50 vuotta ja se on minulla veressä. Sitä ei voi lopettaa, sillä se on myös harrastukseni. Ajattelin tehdä soololevyn, mutta Matt lähestyi minua Deadland Ritual -jutun myötä.

- Olen ollut bändeissä 16 vuotiaasta asti. Kun teet soolokamaa, se on aika yksinäistä puuhaa. On hyvä, että on ihmisiä kommentoimassa tekemisiä. Tässä yhtyeessä kaikki ovat paikallisia, joten on helppo olla yhdessä, Butler kertoo.

Deadland Ritualilla on levy tekeillä ja uusia biisejä on useita kasassa. Bändi on tekemässä ainakin kaksi keikkaa Euroopassa ensi kesänä - Download-festivaaleillä Iso-Britanniassa sekä Hellfestissä Ranskassa.

Lue myös: Miksi kukaan ei muista Black Sabbathin ehkä parasta kappaletta?

Lue myös: Black Sabbath -rumpali joutui sairaalaan sydänvaivojen vuoksi

Kilpailut

Uusimmat