Kuva: Handout

Don Huonot tekee paluun festarilavoille - myös uutta musiikkia luvassa

28.01.2019 09:00 - Reija Saarinen

Yhtye nousee ensimmäisen kerran lavalle ensi kesänä Hyvinkään Rockfesteillä 7.-9. kesäkuuta.

Don Huonot viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa ja on päättänyt juhlistaa merkkipaalua julkaisemalla uutta musiikkia sekä tekemällä tulevana kesänä kuusi festarikeikkaa. Studiossa viime viikon viettänyt yhtye lupaa tänä vuonna ainakin yhden uuden Don Huonot -singlen.  Kesän keikat puolestaan alkavat Hyvinkäältä kesäkuun alussa.

- Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta bändimme perustamisesta ja ensimmäisistä  keikoista. Juhlavuoden kunniaksi herätämme nelipäisen Frankensteinin rockhirviömme henkiin ja päästämme sen irti kesäfestareilla. Syksyllä hirviön karu kohtalo on tulla taas lukituksi linnan kellariin yhdeksän lukon taakse. Voi myös olla, että kesän jäljiltä se on niin väsynyt että päästämme sen lopullisesti haudan lepoon. Mutta ensi kesänä rakas riivattu mörkömme saa vielä riehua vapaasti festareilla, bändin keulakuva Kalle Ahola valottaa Donkkareiden suunnitelmia. 

Tulevan kesän keikat eivät tule olemaan meille pelkkää nostalgiaa, sillä yhtye on kirjoittanut uutta materiaalia. Donkkarit vietti viime viikon studiossa Porvoossa, jossa taltioitiin neljä uutta biisiä.

- Jokaiselta bändin jäseneltä valittiin sessioon mukaan oma sävellysidea, koska olemme epäilemättä Suomen demokraattisin rockbändi. Kokonaista albumia ei ole luvassa, mutta kun tuottajamme on toipunut raskaasta sessiosta kanssamme, viimeistelemme ja miksaamme kappaleet valmiiksi kevään aikana. Synttärikesäksi julkaisemme ainakin yhden uuden Don Huonot -singlen. Jee jengi, kaivakaa mustavalkoiset festarihatut ja kauhtuneet bändipaidat kaapeistanne, nähdään kesän keikoilla, Kalle Ahola jatkaa. 

Don Huonot - kesä 2019
Pe 7.6. Hyvinkää, Rockfest 
La 6.7. Kuopio, Wine Festival 
Pe 19.7. Seinäjoki, Vauhtiajot 
La 20.7. Mikkeli, St.Michel Summerfest
Pe 26.7. Vaasa, Vaasa Festival 
La 27.7. Oulu, Qstock

Lue myös: Don Huonot -laulaja paljasti keikkamuiston 90-luvulta: 'Annettiin litsareita ja juotiin jallua'

Lue myös: Don Huonojen hittikappaleesta tehtiin popversio - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat