Kuva: all over press

Nikki Sixx puolustaa taustanauhoja: "Emme voi tuoda kaikkia elementtejä mukaan kiertueelle"

15.02.2019 09:15 - Niki Miettinen

Mötley Crüe -yhtyettä on haukuttu vuosia taustamusiikin käytöstä kiertueilla.

Mötley Crüe -yhtyeen basisti Nikki Sixx, 60, alkoi puolustamaan bändiään taustanauhojen käytöstä konserteissa, kun paljasti Twitter-julkaisussaan yhtyeen käyttäneen taustoja jo pitkän aikaa.

”Olemme käyttäneet samaa teknologiaa jo vuodesta 1987 lähtien. Käytämme taustaääniä, taustamusiikkia ja kaikkia elementtejä, joita emme voi tuoda mukaan kiertueelle, kuten jousisoittimien osioita balladeissa. Samoin tekee Nine Inch Nails -yhtye ja kaikki muut. Rakastamme tehdä asioita näin, emmekä yritä salailla sitä. Taustamusiikki on hieno työkalu luomaan äänimaailmaa.”

Yhtyeen kitaristi Mick Mars, 63, myönsi vuonna 2014 Ultimate Classic Rock -julkaisulle, ettei pidä taustanauhojen käytöstä. Nykyisin kitaristin mieli on kuitenkin muuttunut, mikä selviää Rolling Stone -lehden haastattelusta.

- Kuuntelen keikoilla laulun mielummin oikeassa nuotissa. Mielestäni taustalaulut voimaannuttavat bändiä monella tapaa. Sille ei oikein voi mitään, Mars sanoi.

Mötley Crüen entinen laulaja John Corabi, 59, oli myös sanonut Rock Music Star -julkaisun haastattelussa ihmetelleensä usein fanien reaktiota taustamusiikista.

- Kysyin usein faneilta, että oliko heillä hauskaa? Jos heillä oli hauskaa, niin silloinhan rahat eivät menneet hukkaan.

Vuosien aikana myös muut rokkarit ovat huomioineet Mötley Crüen taustamusiikin käyttöä, kuten esimerkiksi Foo Fightersin keulakuva Dave Grohl, 50.

- Me emme käytä taustamusiikkia, koska kuulostamme mieluummin kauhealta, ja improvisoimme mielummin tilanteen mukaan, kuin kuulostaisimme Linkin Parkilta tai Mötley Crüelta, jotka luottavat liikaa nykyteknologiaan. He varmasti tuntevat olonsa alastomiksi live-keikoilla, Grohl sanoi.

Kiss-yhtyeen basisti Gene Simmonsin, 69, mielestä taustaäänien käyttäminen on kuin valheellista mainostusta. Hänen mielestään etukäteen äänitetyt elementit pitäisi pystyä esittämään kunnolla myös kiertueilla.

- Minusta se on väärin pyytää sata dollaria konsertista, jos artisti käyttää taustaääniä. Konserttilipuissa pitäisi lukea, kuinka monta prosenttia esiintymisestä on taustaääniä, ja näytelläänkö siellä vain laulamista. Silloin se olisi ainakin rehellistä, Simmons kertoi News.com.au-sivustolle vuonna 2015.

Sixx on osittain samaa mieltä asiasta Simmonsin kanssa, että ongelma ei ole taustaäänien käyttämisessä vain asiasta valehtelemisessa.

”Tietyt bändit ovat tällä hetkellä kiertueilla ja haukkuvat muita yhtyeitä. He väittävät, etteivät aidot rokkibändit käytä taustamusiikkia ja sanovat muita törkeitä kommentteja, mutta heidän vokalistinsa lauluääni on äänitetty etukäteen. Lasitaloissa asuvien ihmisten ei pitäisi heitellä kiviä”, Sixx twiittasi.

Sixxin fanit epäilivät twiittien kohdistuvan Kiss-yhtyettä kohtaan, sillä bändin laulajan Paul Stanleyn, 67, huhutaan korvaavan usein ääntään taustalaululla. Stanleyn lauluääni ei nykypäivänä pysty enää samoihin suorituksiin kuin ennen, jolloin Kiss vielä tuomitsi taustaäänien käytön.

Lue myös: Mötley Crüe -pomo: "Ace Frehleyn pitäisi soittaa KISS-kiertueella"

Lue myös: Mötley Crüe julkaisee uutta musiikkia - mukana tunnettu räppäri

Lue myös: Mötley Crüe -rokkarista, 60, tulee taas isä - vauvan sukupuoli jo selvillä

Lähteet: UltimateClassicRock & Rolling Stone & News.com.au & Rock Music Star

Kilpailut

Uusimmat