Kuva: Lauri Kujanpää

Ville Valon ulkonäkö sai Emma-katsojat sekaisin, kertoo nyt mielipiteensä: "Asiat muuttuu"

14.02.2019 15:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ville Valo & Agents julkaisee levyn huomenna.

Viime vuonna uutisoitiin siitä, kuinka legendaarinen Agents ja Him-yhtyeestä tunnetuksi tullut Ville Valo 42, lyövät hynttyyt yhteen ja tekevät levyn, joka sisältää jokaisen tunteman Rauli "Badding" Somerjoen kappaleita.

Itse levy julkaistaan huomenna, mutta pientä esimakua on saatu kahden sinkun voimin. Levyltä on julkaistu Orpolapsi Kiurun sekä Ikkunaprinsessa, jonka yhtye esitti myös Emma-Gaalassa 2. helmikuuta.

Kyseinen esiintyminen oli ensimmäinen julkinen tälle kokoonpanolle. Valon mukaan kaikki sujui hyvin, pienistä jännityselementeistä huolimatta.

- Se meni mun mielestä todella hyvin. Se oli ensimmäinen kerta vuoteen millään lavalla "oudon" orkesterin kanssa. Katsomossa oli mutsi ja faijakin ja paljon muuta tuttua jengiä, joten paineet oli kovat. Toisaalta, niin pitääkin olla. Me oltiin mun mielestä ainoa bändi, joka veti livenä, sekin toi pienet paineet, Valo kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Playback-nauhan kanssa esiintyminen ei kuitenkaan ollut Valon mukaan mikään vaihtoehto.

- Tämän tyyppinen musiikki on oikeaa musiikkia. Playback on ihana ja sehän kuulostaa todella hyvältä esimerkiksi televisiossa. Mutta tuntuu siltä, että Agents ei ole playback-bändi. Se kun on aitoa oikeaa musiikkia aidoille oikeille ihmisille, hän jatkaa.

Yksi illan suurista puheenaiheista liittyi kuitenkin Valoon ja hänen ulkonäköönsä. Somessa käytiin kiivasta keskustelua etenkin Valon hampaista. Mies itse ei koe asiaa millään tavalla ahdistavana.

- Kuulin mutsilta, että puhuttiin legoista ja siitä, miten terve meno näyttää nyt olevan. Mutta totuus on, että asiat muuttuu. Mä en hirveästi pidä itsestäni numeroa siviilissä. Kun sitten ei ole sillä tavalla esillä, niin ihmiset ei ehkä huomaa onko kiloja tullut vai mennyt. Silloin sitten pystyy yllättämään. On hienoa, että on jotain ihmeteltävää, Valo naurahtaa.

- Usein itsestäkin on ollut sellaisia puoliturvonneita krapulakuvia jostain tai muuta sellaista, mitkä kansan suuret rivit muistaa ehkä paremmin. Toki siihen se on suuri ero, mutta eihän sitä itse huomaa, kun näkee saman naaman joka aamu peilistä.

Valon on kuitenkin lähinnä otettu.

- Kaikki huomio on positiivista. Ja onhan se imartelevaa, että kun on yli nelikymppinen ja jengi on sitä mieltä, että näyttää hyvinvoivalta, niin sehän on vain hienoa.

Lue myös: Ville Valo ja Agents yhdistivät voimansa - tulkitsevat Baddingin ennen julkaisemattomia kappaleita

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat