Kuva: AOP

Abba paljasti, milloin uutta musiikkia vihdoin kuullaan - viivästyksen syynä musiikkivideo

04.04.2019 14:15 - Iiro Myllymäki

Abba on tehnyt 35 vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia, josta saadaan nauttia vielä tämän vuoden puolella.

Yksi maailman suosituimmista bändeistä, ruotsalainen Abba, on tekemässä paluun kahdella uudella biisillä. Uutinen uusista biiseistä otettiin suurella innostuksella vastaan vuosi sitten keväällä, ja tuolloin tiedotettiin, että ainakin toinen uusista kappaleista julkaistaisiin jo vuoden 2018 puolella. Näin ei käynyt, ja nyt yhtyeen Björn Ulvaeus on paljastanut tanskalaisen Ekstra Bladet -lehden haastattelussa syyn.

Uudet kappaleet liittyvät Abban työstämään virtuaalisen todellisuuden projektiin. Abban on tarkoitus lähteä maailmankiertueelle hologrammeina joko tänä tai ensi vuonna. Projekti kulkee nimellä Abbatar, jolla viitataan virtuaalisiin avatar-hahmoihin. Yhtye on tiedottanut, että kyseisen kiertueen valmistelu innoitti bändin palaamaan yhteisen studiotyöskentelyn pariin 35 vuotta edellisen kerran jälkeen.

Björn Ulvaeus (kuva: AOP)

Björn Ulvaeus on nyt kertonut, että Abbatar-hahmoja on syyttäminen musiikin viivästymisestä. Ilmeisesti julkaistavat kappaleet ovat jo valmiina, mutta Abbatar-hahmoilla kuvattujen musiikkivideoiden tekemisessä on kestänyt ennakoitua kauemmin. Mies itsekin myöntää, että musiikin julkaisu on ”venynyt liian pitkään”, mutta musiikkivideoiden tekeminen ottaa ”äärimmäisen paljon aikaa”. Miehen mukaan ensimmäinen uusi biisi näkee päivänvalon joko syys- tai lokakuussa.

Tanssittavaa ja pohdiskelevaa

Aiemmin on kerrottu, että ensimmäinen uusista kappaleista on nimeltään I Still Have Faith In You ja toinen kappaleista on nimeltään Don’t Shut Me Down. Yhtyeen hologrammiversion on tarkoitus esiintyä uuden musiikin kera BBC:n televisiospesiaalissa ennen maailmankiertueelle lähtemistä.

NME-julkaisu kirjoittaa Ulvaeusin kuvailleen tulevia kahta kappaletta, jotka esittelevät kaksi eri puolta Abbasta. 

- Toinen niistä on pop-biisi, hyvin tanssittava sellainen. Toinen taas on ajattomampi ja pohdiskeleva. Se on pohjoismaisella tavalla surullinen ja iloinen samaan aikaan, Ulvaeus kertoo.

Mies on myös väläytellyt mahdollisuutta, että uusia kappaleita julkaistaisiinkin useampikin, kenties jopa kokonaisen albumin verran.

Mies on valottanut myös sitä, millainen kiertueesta on tulossa.

- Konserteissa kuulee Abban jäsenten äänet, jotka tulevat Abbatar-hahmojen suista. Katsoja ei pysty näkemään, etteivät ne ole oikeita ihmisiä. Voin kertoa, että siitä tulee hieman pelottavaa, mutta myös hauskaa, eikä kukaan ole tehnyt tällaista aiemmin, Ulvaeus sanoo.

Bändi on tiukka siinä kannassa, että se ei koskaan enää esiinny yhdessä perinteisessä mielessä. 

Lue myös: Jymy-yllätys! ABBA tekee uutta musiikkia!

Lähde: Express, NME

Kilpailut

Uusimmat