Kuva: AOP

Guns N' Roses -basisti puhuu muusikkotovereidensa kuolemista - "Minä itse asiassa itkin"

15.04.2019 12:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Duff McKagan julkaisee 31. toukokuuta sooloalbumin.

Guns N´ Roses -basisti Duff McKagan, 55, antoi haastattelun tulevasta Tenderness-sooloalbumistaan Grammy Museumissa Los Angelesissa. Mies herkistyi ja kertoi, että yksi levyn kappaleista, Feeling, kertoo edesmenneistä rock-muusikoista, kuten Scott Weilandista, Chris Cornellista, Princesta ja Chester Benningtonista.

- Kun tapasin Shooterin (Shooter Jennings, albumin tuottaja), sanoin, että minulla on nämä soinnut ja kaikki mitä minulla oli, oli tunne. Kun valot menevät pois päältä, olet silti viellä täällä. Kaikki se tuli Scott Weilandilta, jota yritin auttaa muutaman kerran.

McKagan kertoo myös, että Princen albumi 1999 pelasti hänen henkensä.

- Muistan myös, kun Gunnarit olivat tien päällä ja kuulin silloin Princen kuolemasta. Kaikilla on sellainen albumi, joka on pelastanut henkesi, ja Princen 1999-levy auttoi minua pääsemään irti heroiinista. Axl Rose tekstasi minulle tuolloin, että katsoppa uutisia ja sieltä kuulin Princesta. Minä itseasiassa itkin...

- Sitten on tietenkin Chris Cornell. Vaimoni Susan ja Cornellin vaimo Susan olivat samaan aikaan raskaana ja hengailimme paljon yhdessä. Siinä oli sellainen yksi outo asia, että Axl halusi, että soitamme Cornellin kappaletta Black Hole Sunia harjoituksissa, joten teimme niin. Kun menin treeneistä kotiin, sain viestin, että Chris on kuollut. Ja Chester Bennington. Hän oli meidän ystävämme ja tunsimme hänen perheensä.

- Kaikki he olivat ystäväviäni. En kerro heistä nimellä laulussa, mutta siitä voi tuntea menetyksen. Siinä on myös hieman toivoa, että muistamme heidät ja he ovat edelleenkin täällä sen takia, McKagan päättää.

Tenderness julkaistaan 31. toukokuuta.

Lue myös: Duff McKagan Guns N' Rosesin uudesta albumista - "Axl Rosella on mahtavaa materiaalia"

Lue myös: Guns N' Roses -basisti Duff McKagan Hanoi Rocksista - 'Suuri vaikuttaja'

Lähde: Blabbermouth

Uusimmat