Kuva: Emmi Moilanen

Sannin uutuuslevyllä mukana yllättävä vieras: "Halusin tuoda esille rokkijuuriani"

27.06.2019 09:00 - Reija Saarinen

Sannin uusi levy julkaistaan ensi yönä.

Sanni julkaisee neljännen albuminsa ensi yönä. Trippi-nimellä kulkeva albumi on huikea 15 biisin kokonaisuus, joka on tehty yhdessä huipputuottaja Jurekin kanssa.

Albumia on työstetty ja äänitetty reissun päällä, josta nimi Trippi tulee.   

- Halusin räjäyttää vähän totuttuja metodeja ja lähteä hakemaan inspiraatiota ja uusia fiiliksiä ulkomailta. Tehtiin Jurekin kanssa viime vuonna kolme kirjotusreissua, joiden seurauksena syntyi Trippi. Albumi syntyi Miamissa, Sisiliassa ja Nashvillessa. Kukin reissu kesti viikosta pariin viikkoon, Sanni kertoo.  

Albumilla kuullaan Sannin omien sanojen mukaan entistä enemmän kitarasoundeja. Levyn ainoa vierailija onkin monelle suomalaiselle tuttu tunnetusta rock-yhtyeestä.

- Tämä levy on ollut matka uusiin paikkoihin niin kartalla kuin biisintekijänä ja levyllä kuuluu erilaisten ympäristöjen vaikutus musiikkiin. Jokaisen matkan ensimmäinen rasti oli käydä ostamassa jostain paikallisesta musakojusta mahdollisimman ”ritsat” kitarat ja Tripillä kuullaankin entistä enemmän kitarointia. Levyn ainoa vierailija on keikkareissussa tapaamani Paramore-yhtyeen kitaristi Justin York kappaleella Rokkenroll-elämää.

Sanni myöntääkin, että kyseisellä levyllä hän on kokeillut rohkeasti ihan uusia juttuja.

- Siinä missä olen halunnut tuoda rokkijuuriani esille albumin biiseissä, olen myös halunnut venyttää itseäni musantekijänä kokeilemalla ihan uusia juttuja. Jurek on ollut mahtava tsemppaaja hetkissä, joissa olen lähtenyt testaamaan erilaisia tekniikoita, tyylejä tai ihan vaan erilaisia tapoja ilmaista. Vapautuneisuus ja rehellisyys ovat olleet levynteossa todella läsnä. Aloitusraita Yksinäinen milleniaali kuvaa levyn kertojan eksistentiaalista pohdiskelua ja yksinäisyyttä, joka kulkee rivien välissä koko albumin: ’Voiko multa puuttua jotakin, ku en tiedä ees mitä.

Lue myös: Sanni paljasti biisit, joista hän saa eniten palautetta: 'Se hurjistutti ihmisiä ennen julkaisua'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat