Kuva: Sony Music

Stam1nalle erikoiskeikka Helsingin Jäähalliin

11.11.2019 11:10 - Reija Saarinen

Yhtye nousee Helsingin Jäähallin lavalle 5. syyskuuta 2020.

Stam1na esiintyy Helsingin Jäähallissa 5. syyskuuta 2020. Kaksiosainen konsertti sisältää kokonaisuudessaan kymmenen vuotta sitten julkaistun Viimeinen Atlantis -albumin sekä muuta yhtyeen tuotantoa. 

Viimeinen Atlantis -albumi ilmestyi 10. helmikuuta vuonna 2010. Stam1na on soittanut kyseisen albumin kokonaan läpi aiemmin ainoastaan Seinäjoen Provinssissa vuonna 2015. Albumista julkaistaan uusintapainos vinyylimuodossa 10. helmikuuta 2020. Samana päivänä ilmestyy Antti Hyyrysen saman niminen esikoisromaani. 

Albumi kritisoi voimakkaasti yhteiskunnan kulutustottumuksia ja otti kantaa luonnonsuojelun puolesta. Kulutuskriittisen teemansa johdosta sille myönnettiin mm. ympäristöpalkinto ilmestymisvuonna 2010. Se myi platinaa, palkittiin Vuoden metallialbumi -Emmalla ja äänestettiin muun muassa Soundin, Infernon ja Rumban yleisöäänestyksissä vuoden kotimaiseksi albumiksi.

- Viimeistä Atlantista on tituleerattu yhtyeen merkittävimmäksi albumiksi, myös yhtyeen itsensä mielestä. Se on myös myynyt levyistämme eniten. On ihmeellistä kuinka vähän maailmassa on asiat muuttuneet näin sanoittajan näkökulmasta. Atlantis on yhä ajankohtainen ja aggressiivinen, kuten kymmenen vuotta sitten, kommentoi Antti Hyyrynen. 

STAM1NA - VIIMEINEN ATLANTIS
La 5.9.2020 Helsingin Jäähalli, Helsinki 

Lue myös: Stam1nan Hyyrynen yhtyeen uutuusbiisistä: "Suosittelen kaikille huuhaa-parantajien ystäville"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat