Kuva: AOP

Mötley Crüen ja Def Leppardin jäsenet muistelevat traagisia autokolareita - "Purskahdin itkuun"

14.01.2020 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtyeet kiertävät yhdessä stadioneita tänä vuonna.

Mötley Crüe sekä Def Leppard kiertävät tänä vuonna yhdessä stadioneita Yhdysvalloissa. Classic Rock -lehti oli haastattelut vastikään Mötley Crüen basistia Nikki Sixxia , 61, sekä Def Leppardin laulajaa Joe Elliottia, 60, ja haastattelussa käytiin myös läpi molempien yhtyeiden uraan vaikuttaneita traagisia autokolareita.

Ensin Sixx kertoi siitä, kun Crüe-laulaja Vince Neil, 58, oli ajanut vuonna 1984 kolarin, jossa menehtyi Hanoi Rocksin rumpali Razzle.

- Täytyy muistaa, että me kaikki joimme ja ajoimme 80-luvulla. Dogasimme kotona, hyppäsimme autoon, menimme Hollywoodiin, joimme lisää, otimme muutaman naisen mukaan ja ajoimme jatkoille, Sixx aloitti ja jatkoi:

- Kun Razzle kuoli, tajusimme ensimmäistä kertaa tuollaisten tekojen seuraukset. Vince muuttui tuona traagisena päivänä ja luulen, että hän ei enää koskaan muutu takaisin. Se on jotain, joka on kaiverrettu nyt hänen perimäänsä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Mötley Cruen Vince Neil, Mick Mars ja Nikki Sixx. (kuva: all over press)

Elliott puhui haastattelussa taas kolarista, jossa Def Leppard -rumpali Rick Allen, 56, menetti toisen kätensä auto-onnettomuudessa - myös vuonna 1984.

- Muistan, kun puhelimeni soi ja siellä oli managerini. Hän pyysi minua istumaan alas ja luulin, että joku on kuollut. Hän lopulta kertoi, että rumpalimme on ollut kolarissa ja menettänyt toisen  kätensä. Sitä informaatiota oli todella vaikea käsitellä.

- Purskahdin itkuun ja ajattelin, että Rick ei voi enää koskaan soittaa rumpuja. Hän tulee vain olemaan kävelevä haamu, joka ennen rakasti rumpujen soittamista.

Rick Allen ei kuitenkaan luovuttanut ja päätti opetella soittamaan erikoisvalmisteisella rumpusetillä sekä vain yhdellä kädellä.

- Allen lopulta sanoi noin viikko onnettomuuden jälkeen, että aikoo selvitä ja soittaa. Meni kolme kuukautta ja hän oli jälleen settinsä takana. Se oli todella inspiroivaa, Elliott kehui yhtyetoveriaan.

Myös Sixx ylistää Allenia.

- Tuo Rickin tarina on yksi hienoimmista jutuista koskaan. Hän halusi jatkaa soittamista ja teki sen, ja te bändinä olitte hänen tukenaan. Se on todella uskomatonta ja mahtavaa, Sixx sanoi.

Rick Allen. (kuva: AOP)

Lue myös: Mötley Crüe -johtohahmo: "Elokuvamme tavoitti uuden yleisön"

Lue myös: Def Leppardin jättihitti ei meinannut kelvata levy-yhtiölle - "He pitivät sitä naurettavana"

Lue myös: Nyt se varmistui: Mötley Crüe tien päälle kasarisuuruuksien kanssa

Lähde: Classic Rock

Kilpailut

Uusimmat