Kuva: Mikko Räsänen

Metallica-kitaristi: 'Yksi asia muutti Dave Mustainen suhtautumisen meitä kohtaan'

22.01.2020 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kirk Hammett korvasi Dave Mustainen Metallicassa.

Megadeth-keulakuva Dave Mustainen, 58, ja Metallican väliset suhteet olivat pitkään todella huonot. Metallica nimittäin antoi uransa alkuaikoina potkut Mustainelle, joka sitten päätti perustaa oman yhtyeen.

Nyt Metallica-kitaristi Kirk Hammett, 57, on kertonut Let There Be Talk -podcastin haastattelussa, että eräs hetki muutti soittajien välejä parempaan suuntaan.

- Kun vuonna 2011 soitimme 30-vuotiskonserttimme ja pyysimme vanhoja jäseniä mukaan, kuten Ron McGovneyn sekä Dave Mustainen, jotain todella tapahtui - varsinkin Daven kanssa. Noiden keikkojen jälkeen Daven suhtautuminen meitä kohtaan muuttui täysin päinvastaiseksi ja meidän välimme menivät paljon, paljon, parempaan suuntaan.

Hammett oli mies, joka korvasi aikoinaan Mustainen Metallicassa.

- Minun asenteeni oli, että soita mitä haluat Dave. Jos haluat vetää sooloja, minä vedän rytmejä, ja niin edelleen. Luulen, että tuo ei ollut asia, mitä hän odotti kuulevan minulta. Muistan keikalta hetken, kun Dave soitti sooloa ja soitin hänen vierellään, niin kaikki ne huonot vibat ja ajatukset katosivat kokonaan - niillä ei ollut enää mitään väliä. Tuon jälkeen olemme olleet hyvissä väleissä.

Dave Mustaine sairastui vuonna 2018 kurkkusyöpään ja palasi keikkalavoille vastikään Helsingissä. Voit lukea lisää tästä.

Lue myös: Megadeth-keulakuva esiintyi ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen - katso video Helsingistä!

Lue myös: Metallican Kirk Hammett liukastui lavalla - syynä märkä pedaali

Lähde: Blabbermouth

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat