Kuva: Lauri Kujanpää

Jouni Hynysen soolomusiikki kelpaa myös äideille - "Levyllä seikkaileva ukko on kuin meikäläinen"

31.01.2020 14:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Maanalainen Armeija julkaisi tänään debyyttialbuminsa.

Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuvan Jouni Hynysen, 49, sooloprojekti Maanalainen Armeija julkaisee tänään debyyttialbuminsa. Bändissä ja albumilla on vahvasti mukana myös laulaja Mira Luoti, 41.

Hynynen myöntää Voice.fi:n haastattelussa, että jännitystä on ilmassa.

- Touhua on riittänyt sen verran, että ei ole ehtinyt jännittämään. Nyt kun asiasta kysyit, niin tajusin, että nythän se julkaistaan ja jännitys iski!

Palaute on ollut kappaleista Hynysen mukaan yllättävän hyvää ja jopa äidit ovat kehuneet musiikkia.

- Jengi on ollut kappaleista paljon ystävällisempiä kuin esimerkiksi uusien Kotiteollisuus-levyjen kanssa. Pääosin ihmiset ovat kehuneet, mutta onhan niitä negatiivisiakin palautteita ollut muutama, Hynynen kertoo ja jatkaa:

- Oma äitini tykkää tästä musiikista ja se on hieman pelottavaa. Myös Mira Luodin äiti pitää näitä kappaleita loistavina. Se on aika yllättävää, että äiskät sanovat tuollaisia. Koko urani on kuitenkin perustunut siihen, että äitien ei pitäisi pitää siitä, mitä teen, Hynynen nauraa.

Luoti mukaan yhtyeeseen

Hynynen ajatteli Luotia yhteistyökumppaniksi jo ennen kuin aloitti soololevyn säveltämisen.

- Minulla oli Mirasta sellainen kutina, että hän saattaisi olla sellainen mimmi, jonka kanssa olisi kiva tehdä duunia. Kun tein kappaleita, ajattelin asiaa yhä enemmän. Päätettiin sitten tavata ja silloin asia varmistui.

- Viime vuonna, kun teimme tätä albumia, niin minulle tuli aika monta sellaista merkkiä, että tein juuri oikean valinnan. Yksi niistä oli sellainen, kun Mira lauloi minun laulujeni päälle ja ne sopivat yllättävän hyvin yhteen.

Hynynen kertoo, että Luoti teki paljon laulutuotantoa levylle ja kehitti muun muassa stemmalauluja. Kappaleet ja niiden sanoitukset ovat kuitenkin täysin Hynysen käsialaa.

- Alun perin ajatus oli, että teen murhaballadi-meininkiä. Kun juttelin asiasta Jarkko Martikaisen kanssa, niin hän sanoi, että tällaiset jutut on jo tehty. Martikainen neuvoi, että keksi jotain omasta elämästäsi

- Ajattelin, että olen liian syvällä omassa elämässäni enkä saa siitä mitään. Lopulta kuitenkin pääsin riman yli ja annoin palaa. Se ukko, joka tuolla levyllä seikkailee, on kaikessa hyvässä ja pahassa kuin meikäläinen.

Maanalainen armeija keikkailee ympäri Suomen, mutta yhtye ei ole vielä treenannut yhdessä.

- Tarkoitus on kiertää usean eri kaupungin rokkiklubit, joten konserttisaleihin tätä konseptia ei viedä, vaikka siitä oli aluksi puhetta. Emme ole vielä ehtineet treenata yhdessä, joten sekin pitäisi jossain vaiheessa tehdä.

Entä miten Hynynen meinaa saada aikatauluihin mahtumaan sekä Kotiteollisuuden että sooloprojektin?

- Kotiteollisuuden rumpali Jari Sinkkonen oli huolissaan, että miten meinaan tämän kaiken hoitaa. Olen päättänyt, että pystyn suoriutumaan molemmista ja näin tulee myös käymään.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jouni Hynyseltä uusi musiikkivideo - mukana useita suomalaistähtiä

Lue myös: Jouni Hynynen jyrähtää Vain elämää -huhuista: "Tämä ei pidä paikkaansa!"

Kilpailut

Uusimmat