Kuva: AOP

Justin Bieber rikkoi Elviksen 59 vuotta vanhan listaennätyksen

24.02.2020 22:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

25-vuotiaalla poptähdellä on nyt ollut seitsemän listaykkösalbumia Yhdysvalloissa.

Kanadalaistähti Justin Bieber, 25, on nyt isompi kuin Elvis. Näin on ainakin, jos tarkastellaan miehen vastikään tekemää ennätystä. Kun poptähden tuorein levy Changes nousi listaykköseksi Yhdysvalloissa, rikkoutui Elvis Presleyn 59 vuotta sitten tekemä ennätys nuorimpana seitsemän levyä listaykköseksi nostaneena artistina.

Elviksen seitsemäs albumi Blue Hawaii julkaistiin rock'n'rollin kuninkaan ollessa 26-vuotias vuonna 1961. Vain 42-vuotiaana kuollut Elvis Presley oli oman aikansa suurimpia teini-idoleita ja yksi merkittävimmistä rock-musiikin pioneereista.

Bieber nousi listaykköseksi ensimmäisen kerran vasta 16-vuotiaana debyyttialbumilla My World 2.0. Laulajan seuraavat neljä studioalbumia, remix-albumi ja akustinen levy ovat myös nousseet yhdysvaltalaislistan kärkeen. Bieber on lisäksi tämän viikon R&B- ja country-listojen kärjessä Yhdysvalloissa.

Bieberin tuorein levy, Changes, on tällä hetkellä sijalla 5. Suomen virallisella listalla.

Laulaja on tehnyt ennätyksiä aiemminkin. Bieber oli muun muassa kaikkien aikojen nuorin Billboard Hot 100 -listalla ensimmäisellä sijalla debytoinut artisti. Lisäksi hänet on palkittu Grammy-palkinnolla ja lukuisilla muilla palkinnoilla.

Bieberillä on kuitenkin vielä matkaa Elviksen lopulliseen peittoamiseen. Rock'n'rollin kuninkaaksi tituleerattu Elvis voitti Grammy-palkinnon kolme kertaa uransa aikana. Hänen levyjään on myyty arvioiden mukaan noin 2,5 miljardia kappaletta, mikä tekee hänestä kaikkien aikojen myydyimmän artistin.

Lue myös: Justin Bieberillä ja Cara Delevingnellä somesodan alkua: 'Miksi olet blokannut minut?'

Lue myös: Justin Bieber haastoi viime kesänä Tom Cruisen tappeluun - nyt hän kommentoi asiaa

Lähde: The Guardian, Suomen virallinen lista

Kilpailut

Uusimmat