Kuva: AOP

IS: Alexi Laiho uuden haasteen edessä: "Oli ihan selvää, että mä jatkan"

24.03.2020 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Laihon uusi yhtye julkaistiin viime viikolla.

Kun Children Of Bodom lopetti viime vuonna, päättivät kitaristit Alexi Laiho, 40, ja Daniel Freyberg, 38, jatkaa bänditouhuja. Viime viikolla kerrottiinkin, että kaksikon uusi yhtye on Bodom After Midnight, sillä Children of Bodom -nimen oikeudet kuuluvat Children Of Bodomista eronneelle kolmikolle.

Laiholla onkin nyt uusi haaste edessä, sillä hän jatkaa elämäntyötään musiikin parissa uudella yhtyeellä.

- Oli ihan selvää, että mä jatkan. En kelannut kertaakaan, että rupeaisin lopettelemaan. Kysyin Danielilta, että mikä hänen kantansa on, ja olimme samaa mieltä: jatketaan ja etsitään uudet ukot, Laiho kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Bodom After Midnightissa soittavat Laihon ja Freybergin lisäksi Mitja Toivonen (ex-Santa Cruz) sekä Waltteri Väyrynen (Paradise Lost). Keikoilla nähdään myös Lauri Salomaa.

– Käytiin Danielin kanssa viime kesänä katsomassa keikkaa, jossa Mitja soitti. Tuli heti mieleen, että hän olisi kova optio. Mentiin saman tien juttelemaan ja pyydettiin mukaan. Rumpalia puitiin pitkään. Daniel ehdotti lopulta Waltteria. Ei olla koskaan soitettu kimpassa, mutta semitunsin molemmat. Mentiin sitten nelistään treenikämpälle jamittelemaan. Heti tuntui, että tässä on hyvä fiilis ja oikea kemia. Kaikki olivat samaa mieltä.

Laiho kehuu soittajatovereitaan Ilta-Sanomille ja sanoo, että yhtye on treenannut ahkerasti.

– Kaikki ovat mukavia sällejä ja meistä on tullut nopeasti frendejä. He ovat ammattitaitoisia ja työmoraali on samaa luokkaa kuin meikäläisellä. Nyt ollaan treenattu aivan helvetin aktiivisesti. Meillä on parikymmentä biisiä kasassa ja lisää otetaan niin paljon kuin mahdollista.

Lue myös: Alexi Laihon uusi bändi julkistettiin - mukana tunnettuja suomalaismuusikoita

Lue myös: Soundi: Alexi Laiho kommentoi Children of Bodomin tilannetta: "Pitäkää se nimi, jos haluatte"

Lähde ja koko haastattelu: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat