Kuva: Simelius Simelius

Elias Kaskinen hajotti yhtyeensä ja aloittaa nyt soolouran - päätös oli sokki bändikavereille

24.04.2020 07:45 - Iiro Myllymäki

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtye ei enää inspiroinut miestä tarpeeksi, vaan hän janosi uudistumista.

Elias Kaskinen, 27, on uuden edessä. Ei, tämä ei ole viittaus Lauri Tähkän hyväntekeväisyysprojektiin eikä edes korona-aikaan, vaan Kaskisen soolouran alkamiseen. Aiemmin Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen keulakuvana vaikuttanut mies on nyt jättänyt bändin taakseen ja ottanut uuden suunnan musiikilleen. Tänään julkaistu Tanssii pöydäl käynnistää miehen soolouran.

Elias Kaskinen kertoo Voice.fi:lle, että päätös bändin lopettamisesta oli hänen. Mies tajusi, ettei pysty enää toteuttamaan omia musiikillisia visioitaan ja haaveitaan bändin raameissa. Hän janosi lisää vapautta tekemiseen.

- Minun oli vaikea enää inspiroitua Päivän Sankarit -homman tekemisestä ja kirjoittaa sille projektille biisejä. Lopulta minun oli pakko tehdä se päätös. Se oli kytenyt jo jonkin aikaa takaraivossa, mutta olin katsonut siitä poispäin, Kaskinen kertoo.

Mies myöntää, että päätöksestä kertominen bänditovereille ei ollut helppo paikka. Bändi oli ollut kasassa vuodesta 2010 alkaen, ja Kaskinen kertoi lähtevänsä soolouralle juhannuksen paikkeilla vuonna 2018. Yhtyeen lopettaessa kokoonpanoon kuuluivat Kaskisen lisäksi Artti Pursiainen ja Axel Virkkunen.

- Se oli tietenkin vaikea keskustelu, raskas tilanne ja tosi surullista meille kaikille.

Elias Kaskinen on valmis uuteen aikakauteen. (kuva: Simelius Simelius)

Mies ei halua sen tarkemmin paljastaa, missä tämä keskustelu käytiin, mutta kertoo sen olleen yhteinen, rauhallinen hetki. Elias Kaskinen kertoo, että uutinen tuli sokkina bändikavereille, mutta ensijärkytyksestä toivuttiin, ja nyt hän on omien sanojensa mukaan hyvissä väleissä ex-bändiläistensä kanssa. Uutisen kertomisen jälkeen bändi vielä jatkoi kiertuettaan puoli vuotta ja julkaisi viimeiseksi jääneen singlensä Taksi vai Uberi.

Bändin sointi oli kehittynyt iskelmällisestä poprockista modernimpaan suuntaan jo vuonna 2015 julkaistun esikoisalbumin jälkeen, mutta Kaskiselle tämä ei riittänyt. Hän huomasi, ettei voinut täysin toteuttaa itseään tehdessään bändille musiikkia. Ja kun Päivän Sankarit teki popimpaa tuotantoa, se ei tuntunut täysin oikealta.

- Jos kuuntelee vaikka meidän Tauti-biisiämme, se on jo vähän enemmän kallellaan tähän suuntaan, mutta jotenkin se yhtälö ontui. Se, että iskelmällisempi bändi tekisi sellaista musiikkia. Tuntui, että se oli jotenkin hämmentävää yleisesti, Kaskinen miettii.

Hän myös huomauttaa, että oli vasta 17-vuotias, kun bändi perustettiin. Ihmisessä tapahtuu paljon kasvua ja kehitystä 17-vuotiaasta 27-vuotiaaksi.

Bändin oli tarkoitus julkaista toinen albumi ja sitä ajatellen julkaistiin jo singlejä. Toista levyä ei lopulta koskaan tullut.

Tavoitteet korkealla

Elias Kaskinen on halunnut soolotuotannossaan lähteä urbaanimman popin suuntaan. Hän on työstänyt materiaalia huipputekijöiden kanssa. Vilma Alina on maan kysytyimpiä biisinkirjoittajia, ja tuottajana toimiva Joonas Angeria on tehnyt biisejä muun muassa Vesalalle, Kaija Koolle, Jannika B:lle, Isac Elliotille ja Mikael Gabrielille.

Tanssii pöydäl kertoo Kaskisen mukaan siitä, miten ihanaa on vain jäädä kotiin, vaikka kaverit kysyisivät juhlimaan. Kotona olemisen merkitys on tietenkin korostunut nyt korona-aikana erityisesti, mutta Kaskisen mukaan tämä ei ollut syynä sinkkuvalintaan. Jo joulukuussa oli päätetty, että Tanssii pöydäl on miehen ensimmäinen soolosinkku.

- Nyt se voi olla jopa voimalaulu siitä, että kotonakin voi pitää hauskaa, Kaskinen sanoo.

Elias Kaskisella on kunnianhimoiset tavoitteet soolourallaan. Hän kertoo olleensa jo lapsesta saakka showmies henkeen ja vereen, joten hänen isot haaveensa liittyvät isoihin esiintymisiin.

- Haaveilen isoimmista areenoista ja päälavoista festareilla. Toivon, että tästä aukeaa matka sinne.

Kaskisen ensimmäisen soolokappaleen pääset kuuntelemaan alta.

Lue myös: Elias Kaskinen yllätti uudella viileällä hiustyylillään - "Näytät nuoremmalta"

Lue myös: Elias Kaskinen muistelee oudointa tyylikokeiluaan: "Näytimme tanssibändiltä"

Kilpailut

Uusimmat