Kuva: AOP

Kirk Hammett muisteli aikaa, kun jätti perustamansa yhtyeen Metallican vuoksi - 'Syyllisyys painoi'

25.05.2020 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hammett oli perustamassa Exodusta lukioikäisenä.

Legendaarinen Kirk Hammett, 57, liittyi Metallicaan juuri ennen esikoisalbumin Kill ´Em All:n nauhoituksia. Hammett korvasi potkut saaneen Dave Mustainen, joka perusti lopulta Megadethin. Ennen Metallicaa Hammett soitti perustamassaan Exodus-yhtyeessä.

Metallica-rumpali Lars Ulrich ja Hammett olivat vastikään puhuneet Ride The Lightning -kakkosalbumin teosta Metal Hammer -lehden haastattelussa. Kun aiheeksi tuli kappale Trapped Under Ice, puhui Hammett liittymisestään bändiin. Kappaleessa on nimittäin samankaltaisuuksia Exoduksen Impaler-biisiin, joka julkaistiin myöhemmin.

- Osat kappaleeseen tulivat minun kirjoittamastani musiikista. En tunne siitä syyllisyyttä, mutta se, että lähdin bändistä, jonka olin perustanut lukiossa, toi mukanaan syyllisyyden. Olen tuntenut Exodus-rumpali Tom Huntingin 16-vuotiaasta ja kitaristi Gary Holtin 17-vuotiaasta lähtien. Olemme nykyään läheisiä, mutta tuohon aikaan välit olivat viileämmät.

- Metallica oli kuitenkin kutsumukseni. Oloni oli paljon mukavampi Metallicassa kuin koskaan Exoduksessa, Hammett päätti.

Ride The Lightning -albumi on saavuttanut Yhdysvalloissa viisinkertaista platinaa, eli sitä on myyty maassa yli viisi miljoonaa kappaletta.

Lue myös: Volbeat-keulakuva kertoi erikoisen tarinan - varas vei Metallicalta saadun vauvalahjan!

Lue myös: Metallica jatkaa faniensa hemmottelua - julkaisi kokonaisen keikan 80-luvun alkupuolelta

Lue myös: Rokkilehti listasi parhaat Metallica-coverit - myös Apocalyptica mukana

Lähde: Metal Hammer

Kilpailut

Uusimmat