Kuva: AOP

Lady Gaga julkaisi odotetun biisin, mutta fanit haluavatkin huomion muualle: "Poistakaa hashtag!"

28.05.2020 17:15 - Iiro Myllymäki

Fanit vetoavat poikkeuksellisesti, jotta kappaleen aihetunniste ei lähtisi leviämään.

Supertähti Lady Gaga, 34, on julkaissut uuden kappaleen, jossa mukana on myös yksi kaikkien aikojen suosituimmista k-pop-ryhmistä Blackpink. Sour Candy -niminen kappale on yksi maistiainen Gagan perjantaina julkaistavalta studioalbumilta Chromatica.

Blackpink (kuva: AOP)

Sekä Gagan että Blackpinkin fanit ovat luonnollisesti menneet heti kuuntelemaan kappaleen ja ilmaisseet innostuneet tuntemuksensa sosiaalisessa mediassa. Näkyvissä on kuitenkin tämän lisäksi poikkeuksellinen vastareaktio, kun monet fanit vetoavat, ettei #SourCandy-aihetunnisteella twiitattaisi. Tämä poikkeaa totutusta fanikäytöksestä, johon olennaisena osana kuuluu vastajulkaistusta kappaleesta twiittaaminen ja kappaleen aihetunnisteen saaminen ”trendaamaan”, eli leviämään, Twitterissä.

Poikkeuksellinen reaktio liittyy siihen, että monet fanit haluavat sen sijaan suoda huomiota toiselle hashtagille. Aihetunniste #BlackLivesMatter on lähtenyt maailmanlaajuisesti leviämään Twitterissä, sillä ympäri maailman ihmiset ovat surreet George Floyd -nimisen miehen menehtymistä poliisiväkivallan seurauksena Yhdysvaltojen Minneapolisissa maanantaina. Tummaihoinen mies kuoli pidätystilanteen seurauksena, kun valkoihoinen poliisi painoi miehen kaulaa polvellaan minuuttien ajan. Poliisi ei päästänyt miestä otteestaan, vaikka Floyd vetosi tähän sanomalla, ettei saa henkeä. Myös sivustaseuraajat yrittivät saada poliisin hellittämään otteensa. Floyd kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Video tilanteesta lähti leviämään netissä, ja tapahtunut on saanut aikaan lukuisia mielenilmauksia tummaihoisten kohtaamaa poliisiväkivaltaa vastaan. Myös sosiaalinen media on valjastettu sanan levittämiseksi, ja tätä kampanjaa kohtaan koettu solidaarisuus on saanut aikaan poikkeuksellisen fanikäytöksen Lady Gagan ja Blackpinkin julkaisun yhteydessä. Twitterissä monet Gagaa ja Blackpinkiä koskevat päivitykset ovat keränneet kommenttikenttiin #BlackLivesMatter-aihetunnisteen sisältäviä twiittejä.

”Kaikille faneille: Jos idolisi julkaisee tänään jotakin, älkää laittako mitään hashtagia trendaamaan! Osoitetaan kunnioituksemme ja käytetään tätä alustaa levittääksemme tietoisuutta tästä tilanteesta”, on eräs vedonnut.

”Älkää laittako tätä hashtagia trendaamaan”, kirjoittaa toinen.

”Lakatkaa käyttämästä kappaleen hashtagia, se on hyvin epäkunnioittavaa #BlackLivesMatterille juuri nyt”, on myös kommentoitu.

"Poistakaa hashtag! Meidän täytyy priorisoida #BlackLivesMatteriin nyt", on kommentoitu MTV:n twiittiin, jossa alun perin oli käytetty #SourCandy-hashtagia.

Sour Candy -biisin voit kuunnella alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Ariana Granden ja Lady Gagan ystävyys alkoi takkuisesti - Gaga oli ensin "liian häpeissään"

Lue myös: Lady Gagan kasvomaski hakee vertaistaan - pukisitko sinä kasvoillesi?

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat