Kuva: AOP

"Istuin pöntöllä, kun he soittivat" - Kirk Hammett muistelee liittymistään Metallicaan

13.07.2020 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hammett siirtyi Metallicaan Exodus-yhtyeestä.

Kitaristi Kirk Hammett, 57, liittyi metallijärkäle Metallicaan juuri ennen esikoisalbumin Kill ´Em All:n nauhoituksia. Hammett korvasi potkut saaneen Dave Mustainen, joka perusti lopulta Megadethin. Ennen Metallicaa Hammett soitti perustamassaan Exodus-yhtyeessä.

Hammett kertoi Loudersound-julkaisun haastattelussa, että istui pöntöllä juuri silloin kun Metallica pyysi häntä mukaan.

- Oli aprillipäivä ja istuin pöntöllä, kun sain soiton Metallican äänimieheltä Mark Whittakerilta. Kun puhelu loppui, mietin vain, että onko kyseessä aprillipila? Muutama päivä myöhemmin sain kuitenkin heiltä nauhan, joka minulla tosin jo oli, Hammett sanoi ja jatkoi:

- Kerroin asiasta Exodus-yhtyeen jäsenille ja se suuttuivat. Muistan, kuinka Paul Baloff oli niin vihainen, että kaatoi oluen päälleni. Hän puhisi: "En voi uskoa, että teet tämän Kirk".

Toukokuussa Hammett kertoi, että koki syyllisyyttä, kun vaihtoi yhtyettä.

- Ee, että lähdin bändistä, jonka olin perustanut lukiossa, toi mukanaan syyllisyyden. Olen tuntenut Exodus-rumpali Tom Huntingin 16-vuotiaasta ja kitaristi Gary Holtin 17-vuotiaasta lähtien. Olemme nykyään läheisiä, mutta tuohon aikaan välit olivat viileämmät.

Lue myös: Kirk Hammett muisteli aikaa, kun jätti perustamansa yhtyeen Metallican vuoksi - 'Syyllisyys painoi'

Lue myös: Rokkilehti listasi parhaat Metallica-coverit - myös Apocalyptica mukana

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat