Kuva: Ian McManus

Saara Aalto pohti, kehtaako pyytää brittitähteä mukaan kappaleeseensa - vastaus kuitenkin yllätti

11.09.2020 13:45 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Saara Aallon tänään julkaistu kappale on odottanut vuosia vuoroaan pöytälaatikossa.

Laulaja Saara Aalto, 33, on julkaissut tänään When The Sun Goes Down -kappaleen. David Guettalle ja One Directionille työskennelleen Red Triangle –tuottajatiimin kanssa tehdyllä kappaleella kuullaan myös Englannin tämän hetken suosituinta drag queenia Baga Chipzia.

Aalto kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kappale on lähetetty hänelle ensimmäisen kerran jo  X Factorin jälkeen kolme vuotta sitten.

- Teimme levyn vuonna 2018, mutta kappale ei tyyliltään sopinut mukaan, Aalto kertoo.

Kappale jäi pöytälaatikkoon odottamaan parempaa hetkeä. Koronakeväänä Aalto halusi ilahduttaa fanejaan uudella musiikilla ja kyseinen kappale muistui mieleen.

- Kappale tuotettiin uudelleen. Nyt se on aivan erilainen kuin kolme vuotta sitten kuulemani versio. Mietin, että duetto oli mahtava. En ole päässyt tekemään kenenkään kanssa yhteistyötä aikoihin ja halusin yhteisvoimaa kappaleeseen.

Aallon brittimanageri ehdotti Baga Chipzia, mutta artisti itse pohti, kehtaako hän edes kysyä lähtisikö tämä hänen kappaleeseensa mukaan. Epäily oli turhaa.

- Laitoin hänelle Twitterissä viestiä, kiinnostaisiko häntä yhteistyö. Hän kertoi olleensa jo pitkään suuri fanini ja, että tämä olisi hänestä siistiä, Aalto iloitsee.

Laulaja tietää, että kappaleen sanomassa on tulkinnan varaa – ja se on hyvä.

- Jokainen voi ymmärtää sanat, kuten haluaa. Kappaleessa lauletaan, että ”rakasta mua myös yön jälkeen” eli etsitään oikeaa rakkautta, eikä yhden yön juttuja. Minulle ne edustavat sitä, että haluaa, että toinen rakastaa kaikkina hetkinä, eikä jätä silloin, kun on huono olla. Sanoma on, että hyväksy minut sellaisena kuin olen, joka hetkessä.

Kuuntele Aallon kappale alta. 

Aalto on tullut tunnetuksi Briteissä ja Euroopassa päästyään finaaliin suurissa maailmanlaajuisissa TV-ohjelmissa kuten X Factor UK, Dancing on Ice UK ja Euroviisut. Aallon kappale Dance Like Nobody’s Watching oli viime kesänä Pride in London-tapahtuman virallinen tunnusbiisi. 

Lue myös: Saara Aalto julkaisee biisin drag queen -tähden kanssa - julkistusvideoon panostettu toden teolla

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat