Kuva: Mikko Räsänen

Marko Hietala pohti eroa Nightwishista jo aikasemminkin - "En v*ttu jaksa enää riidellä"

13.01.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Hietala kertoi tulehtuneista väleistä edellisten laulajien kanssa Ruostumaton-elämäkertakirjassaan.

Nightwishista ja Tarot-yhtyeestä tuttu muusikko Marko Hietala, 54, ilmoitti Facebook-sivuillaan eilen tiistaina jättävänsä Nightwishin sekä poistuvansa kokonaan julkisuudesta. Tiedotteessa Hietala kertoi muun muassa musiikkimaailman epäoikeudenmukaisuuksista sekä kroonisesta masennuksestaan.

Hietalasta julkaisiin vuonna 2017 elämäkertakirja Ruostumaton, jossa mies paljasti, että oli aikeissa jättää yhtyeen jo vuosina 2004-2005. Syyksi mies kertoi kirjassaan sen, että yhtyeen sen aikainen laulaja Tarja Turunen ja Turusen manageri/aviomies Marcelo Cabuli tuntuivat laittavan jatkuvasti jarruja päälle yhtyeen kiertueiden kannalta.

- Kun palasimme Torontosta Helsinkiin, niin Tarja ilmoitti, ettei hän aio lähteä Australiaan eikä Japaniin. Vittu, että minulla paloi hihat. Olin katsellut sitä temppuilua jo niin pitkään ja kun olin väsynyt enkä ihan selvinpäinkään, niin ilmoitin, että eroan. En jaksanut enää sitä saatanan venkoilua.

Asiat saatiin kuitenkin sovittua siihen asti, kunnes Turunen erotettiin yhtyeestä syksyllä 2005.

Tilanteet tulehtuivat myös seuraavan laulajan Anette Olzonin kanssa siihen pisteeseen, että Hietala väsyi jatkuvaan riitelyyn. Muun muassa Nightwishin Imaginaerum-elokuva aiheutti ristiriitaisia mielipiteitä.

- Anette ei suostunut ymmärtämään mitään perusteluja, mitä Tuomaksella elokuvan tekemisestä oli. Tuossa vaiheessa elokuva oli viittä vaille valmis, ja Anetten mukaan se olisi pitänyt hyllyttää kokonaan, vaikka siinähän ei ollut mitään järkeä. Tämän jälkeen Tuomas oli tietenkin kuin maansa myynyt, Hietala kertoo ja jatkaa:

- Minä yritin sitten sovitella taas siinä välissä ja saada asioita eteenpäin. Silloin päätin itsekseni, että jos tämä rundin loppuosa menee samanlaiseksi riitelyksi ja syyttelyksi kuin mitä oli ollut edellisen rundin loppu, niin kiertueen jälkeen nostan kytkintä ja lopetan. En vittu jaksa enää riidellä.

Hietala liittyi Nightwishiin vuonna 2001. Ruostumaton on kirjailija Timo Kangasluoman kirjoittama.

Lue myös: Fanit ymmärtävät Nightwishin jättänyttä Marko Hietalaa: "Oma hyvinvointi on tärkein asia"

Lue myös: Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

Kilpailut

Uusimmat