Kuva: Yle / Mona Salminen

Teflon Brothers ja Pandora uhkuvat voitontahtoa UMK:ssa - ottivat jopa Mr. Lordin mukaan tiimiin

14.01.2021 15:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Hittejä tehtaillut rap-ryhmä ja ruotsalainen eurodance-tähti tekevät ensimmäistä kertaa yhteistyötä. Tavoitteet ovat korkealla.

Humoristisesta räpistään tunnettu hittiyhtye Teflon Brothers yhdistää tämän vuoden Uuden musiikin kilpailussa (UMK) voimansa ruotsalaisen eurodance-tähden Pandoran kanssa. Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama yhtye on takonut monia radio- ja striimihittejä, ja Pandora on omassa genressään tunnustettu legenda, joten yhteistyöltä odotetaan paljon.

Kokoonpano tuntuu tiedostavan tämän. He toivovat, että mahdollinen ennakkosuosikin asema ei kääntyisi haitaksi ja että ihmiset joka tapauksessa intoutuisivat äänestämään juuri heitä. Heikki Kuula ja Pandora kertovat Voice.fi:n haastattelussa, että he ovat UMK:ssa mukana voittaakseen.

- Ehdottomasti. Huomaan, että näissä haastatteluissa puhun jo Euroviisuista. Olen henkisesti jo siellä. En tiedä, onko se hyvä vai huono asia. Olemme täysillä mukana, Pandora sanoo.

I Love You -nimeä kantavan kappaleen taustalla on nimekkäitä tekijöitä. Kappaleen on tuottanut huipputuottaja, JS16-nimelläkin tunnettu Jaakko Salovaara ja kirjoittajien joukosta löytyy aiemmin Suomea Euroviisuissa edustanut Axel Ehnström, eli Paradise Oskar. Tämän lisäksi Teflon Brothers ja Pandora ovat ottaneet tiimiinsä myös mukaan Suomen ainoan euroviisuvoittajan, Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun.

- En voi kuvitella, mitä voisimme tehdä vielä paremmin tässä UMK:ssa, Kuula toteaa.

Tomi Putaansuu on suunnitellut ja maalannut I Love You -kappaleen sinkunkannen. Teflon Brothers on paljastanut kansikuvan Instagram-tilillään. Kuvan näet alta tai tästä linkistä.

Teflon Brothersin ja Mr. Lordin välillä on löyhiä linkkejä, mutta varsinaisia tuttuja he eivät toisilleen ole. Heikki Kuula kertoo treenanneensa Anal Thunder -yhtyeen kanssa samalla treenikämpällä kuin Lordi. Kuula toivoo, että jos viisumatka Rotterdamiin urkenee, he saisivat Mr. Lordin matkaan mukaan kannustamaan.

Pikainen kohtaaminen bäkkärillä aloitti kaiken

Teflon Brothers ja Pandora kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa neljä vuotta sitten Helsingin Kaivohuoneen backstagella. Teflon Brothers oli ollut keikalla, ja Pandora meni keikalle heidän jälkeensä. Porukka ehti jutella pikaisesti ja ottaa yhteisselfien. Tuossa kohtaa he eivät vielä puhuneet musiikin tekemisestä yhdessä. Kului aikaa, ja kaksi vuotta sitten Pandora sai sähköpostiinsa kysymyksen, haluaisiko hän osallistua UMK:hon yhdessä Teflon Brothersin kanssa. Mukaan oli linkattu I Love You -biisin demo.

- Innostuin, mutta minulla oli myös monia kysymyksiä. Sitten mitään ei tapahtunutkaan. Meni vuosi, ja sitten pyyntö tuli uudestaan, Pandora kertaa.

Tällöin pyörät saatiin vihdoin pyörimään. Nyt Pandora kokee jo olevansa kuin osa bändiä.

Pandora tiesi Teflon Brothersin musiikkia jo silloin, kun he ensimmäistä kertaa kohtasivat. Pandoralla on suomalainen kihlattu Mikko Peltonen, joka työskentelee myös dj:nä. Hänen kauttaan Pandora on tutustunut suomalaiseen musiikkiin. Pandora asuu puolet ajastaan Suomessa, joten hän on kuunnellut myös suomalaisia radiokanavia ja sitä kautta kuullut Teflon Brothersin musiikkia.

- Olen pitänyt siitä, mitä olen heiltä kuullut. Heillä on omalaatuinen tyyli. Toisaalta he vaikuttavat tunteettomilta, mutta sisimmässään heillä on iso sydän ja paljon huumoria, Pandora kuvailee.

Kokoonpanon UMK-kappale on kaksikielinen. Teflon Brothers räppää tuttuun tyyliinsä suomeksi, kun taas Pandora laulaa englanniksi. Kappale käsittelee tunteiden ilmaisemisen vaikeutta, ja UMK-esityksestä Pandora lupailee ”tajunnanräjäyttävää”.

- Muistakaa tämä sana, tajunnanräjäyttävää, nainen myhäilee.

I Love You julkaistaan perjantaina 15. tammikuuta. UMK-voittaja selviää helmikuun 20. päivä käytävässä finaalissa.

Lue myös: UMK-osallistumisesta huijannut Aksel Kankaanranta selittää lausuntoaan: "Menin paniikkiin"

Lue myös: Uuden musiikin kilpailun osallistujat julkistettiin! Mukana Danny ja ruotsalainen supertähti

Kilpailut

Uusimmat