Kuva: Emmi Moilanen

Mikael Gabriel löysi uuden kipinän Japanista - "Olin vain yksi muiden joukossa"

19.03.2021 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Gabriel julkaisi tänään perjantaina uuden kappaleen.

Räppäri Mikael Gabriel, 31, julkaisi tänään perjantaina uuden Intiaanikesä-kappaleen ja myös albumi on tuloillaan. Mikael Gabriel kertoi Basson Hikinen Iltapäivä -ohjelman haastattelussa juontaja Tuomas ”Tuke” Tuomi-Nikulalle, että on kasvanut artistina.

- Mun musiikki on kasvanut mun mukana ja uraa on melkein 15 vuotta takana. Joskus artistina on pelottavaa lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta se myös kehittää.

Gabriel piti musiikkiurastaan pienen tauon ja etsi iloa musiikintekemiseen.

- Ennen taukoa se ilo oli kadoksissa. Sitten lähdin Japaniin ja heräsin taas eloon. Nämä uudet kappaleet ovat siitä fiiliksestä.

- Kappaleet eivät ole Japania, vaan sitä, mitä Japani tekee mulle. Kun lähdin sinne, niin en tiennyt mitä odottaa ja olin sellaisessa tilanteessa, että mikään ei oikein kiinnostanut. Yhtäkkiä kuitenkin niissä maisemissa kaikesta tuli selkeetä ja tuli hyvä fengshui.

Myös se, että kukaan ei tunnistanut Gabrielia, teki räppärille hyvää.

- Tässä maassa monet tunnistavat ja se julkisuus tavallaan puskee koko ajan pois yhteiskunnasta. Japanissa tunsi olevansa osa jotain ja oli vain yksi muiden joukossa eikä kukaan katsonut perään, Gabriel pohti ja jatkoi:

- Kyllä se tuntuu siltä, että Suomessa kaikki asiat revitään tapetille ja minulla ei ole samoja oikeuksia kuin muilla sen takia, että teen musiikkia.

Voit kuunnella Intiaanikesä-kappaleen alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Basso ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mikael Gabriel vähensi kännykän ruutuaikaa 11 tunnilla päivässä - sometauko vähensi stressiä

Lue myös: Mikael Gabrielin kihlattu aavisti vuoden 2020 katastrofit: "Suhtauduin ensin huumorilla"

Kilpailut

Uusimmat