Kuva: AOP

Tiesitkö, miltä AC/DC-laulaja Brian Johnson näytti 70-luvulla? Harvinainen keikkavideo julki

08.04.2021 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Geordie julkaisi 70-luvulla useammankin albumin.

Ennen AC/DC:ta lauloi Brian Johnson, 73, Geordie-nimisessä orkesterissa 1970-luvulla. Yhtye ehti julkaista useammankin albumin, ennen kuin Johnson liittyi AC/DC:hen.

Nyt Johnsonin YouTube-kanavalla on julkaistu video, jossa Geordie esittää All Because Of You -nimisen kappaleen vuonna 1973 tv-lähetyksessä.

"Maaliskuussa 1973 Geordie julkaisi debyyttialbuminsa Hope You Like It, jolloin he myös selvästi kamppailivat ulkoasussaan Sladen ja Sweetin kanssa. All Because of You nousi Iso-Britanniassa top 10 -listalle", videon yhteydessä kerrotaan.

Näet videon alta tai tästä.

Johnson innostui vastikään muistelemaan ensimmäisen AC/DC-levynsä Back in Blackin tekoaikaa WMMR-radiokanavan haastattelussa.

- Olin vain työntekijä. Kun saavuin Bahamalle, Angus ja Malcolm (Young) tulivat luokseni ja kysyivät, pystynkö tekemään sanoituksia. Lupasin kokeilla ja sain ensimmäisenä päivänä käteeni kasetin, jolla oli You Shook Me All Night Long -kappale nimellä Shook Me All Night Long. Angus edelleenkin väittää, että kasetin nimi oli Back in Black, Johnson nauroi.

- Mutta kuitenkin. Mietin vain, että mitä minulla on menetettävää? Jos yhteistyö ei toimi, niin ainakin saan mukavan loman Bahamalla. Kirjoitin lyriikat 20 minuutissa ja se oli siinä. Sitten minua pyydettiin laulamaan ja levyllä kuultava versio on oikeastaan sama kuin ensimmäisen päivän lauluni. Tuottaja Mutt Lange pyysi minua laulamaan Back In Black -kappaleella korkeammalta ja annoin mahdollisuuden. Kun tajusin, mitä pystyn tekemään, olin itsekin innoissani, laulaja jatkoi.

Lue myös: AC/DC-laulajan vanha yhtyetoveri ei uskonut hittilevyn mahdollisuuksiin - "Laulat liian korkealta!"

Lue myös: AC/DC julkaisi uuden musiikkivideon - hetkessä satoja tuhansia katselukertoja

Kilpailut

Uusimmat