Kuva: Lauri Kujanpää

IL: Mr. Lordi ottaa kantaa Blind Channelin keskisormikieltoon: "Artistia vesitetään"

19.04.2021 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Mr. Lordin, eli Tomi Putaansuun, mielestä keskisormea pitäisi saada näyttää euroviisulähetyksissä.

Lordi-yhtyeen nokkamies Mr. Lordi, eli Tomi Putaansuu, 47, on kertonut Iltalehdelle mietteitään Suomen tämän vuoden euroviisuedustajasta Blind Channelista. Mr. Lordi kertoo ihmetelleensä, että yhtyeeltä kiellettiin esitykseen kuuluva keskisormen näyttäminen lavalla. Iltalehden saamien tietojen mukaan Euroopan yleisradioliito EBU on kieltänyt keskisormien näyttämisen viisulähetyksissä.

Vielä Uuden musiikin kilpailussa Blind Channel heilutteli keskisormia Dark Side -kappaleen sanoitusten innoittamana. Kappaleen kertosäkeessä lauletaan ”put your middle fingers up”. Blind Channel kommentoi keskisormikieltoa Instagramissa, minne bändi latasi kuvan, jossa laulajien Joel Hokan ja Niko Vilhelmin keskisormet on teipattu alas. Jos kuva ei näy alla, klikkaa tästä.

Mr. Lordin mielestä keskisormen näyttämisessä ei pitäisi olla mitään pahaa.

- Ei keskarin näyttäminen kuitenkaan nykyään ole niin julkea juttu. Tuntuu ikävältä, että artistia vesitetään tällä tavalla, Mr. Lordi kertoo Iltalehdelle.

Mies miettii, miten olisi itse toiminut Euroviisuissa, jos Lordin esitykseen olisi kuulunut keskisormen näyttämistä.

- Jos meillä olisi ollut Lordin esitykseen kuuluva keskisormen näyttäminen, niin olisin varmaan suhtautunut helvetinmoisella raivolla. Että jumalauta me näytetään sitä keskaria. Olisin saattanut tehdä sen niin, että jos oltaisiin päästy finaaliin, sitten olisi tärähtänyt, Mr. Lordi sanoo.

Lordi vei voiton Euroviisuissa vuonna 2006. Vaikka Suomen voitto nosti Lordin suureen maineeseen ja pisti kansan sekaisin, itse Mr. Lordille kyse ei ollut valtavasta asiasta.

- Minulle viisuvoitto ei ollut niin iso juttu. Se ei ollut mikään lapsuushaave, vaan kutsukilpailu, jonne meidät pyydettiin, Mr. Lordi sanoo Iltalehdelle.

Lordi nähdään mukana tämän vuoden Euroviisujen finaalissa. Yhtye esittää Hard Rock Hallelujah -voittokappaleensa väliaikanumeron osana. Aiheesta pääset lukemaan lisää tästä jutusta.

Lue myös: Krista Siegfrids ennustaa, miten Blind Channelin käy Euroviisuissa - "Ne pojat erottuvat joukosta"

Lue myös: Blind Channel julkaisi videota kosteista UMK-voittojuhlista: 'Eihän tätä materiaalia voi käyttää'

Lähteet: Iltalehti, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat