Kuva: AOP

Jouni Hynynen muistelee pyöreitä täyttäneen levyn nauhoituksia - "Paska lensi molemmista päistä"

10.06.2021 11:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yksinpuhelu-ep julkaistiin vuonna 2001.

Vuonna 2001 Kotiteollisuus julkaisi ep-levyn Yksinpuhelu, joka sisälsi nimikkobiisin lisäksi Käärmeiden historiaa -kappaleen uusintaversion sekä muutaman livevedon.

Nyt kun julkaisusta on tullut kuluneeksi 20 vuotta, muisteli Kotiteollisuuden johtohahmo Jouni Hynynen, 51, ep:n tekoprosessia.

"Huh, "Yksinpuhelu"-ep täytti tasan 20 vuotta eilen. Tämä oli eräänlainen "treeni" "Kuolleen kukan nimi" -levyä varten monellakin tapaa. Yksinpuhelu ja Käärmeiden historiaa -kappaleen uudempi versio äänitettiin suurimmaksi osaksi Karmilan kellarissa Tuusulassa. Kannet teki ensimmäistä kertaa Aki Scharin. "Hauska" muisto liittyen tähän: lauluosuudet tein Finnvoxilla vatsataudissa, paskaa lensi molemmista päistä. Ja Hongisto teki sen pienen pianomelodian, joka nimibiisissä on. Livebiisit äänitettiin Nosturissa", Hynynen kirjoittaa Kotiteollisuuden Facebook-sivulla.

Näet julkaisun alta tai tästä.

Kotiteollisuus julkaisi toukokuussa uuden Jumalattomat-albumin, jonka ensimmäinen single Herttarouva kuultiin helmikuussa.

- Jos miettii tuota meidän tuotantoa, niin varsinkin kolme viimeisintä levyä ovat olleet helvetin onnistuneita. Varsinkin tämä viimeisin, Hynynen kehui Voice.fi:n haastattelussa uutta levyä.

- Kun biisit sai kuulla ensimmäistä kertaa miksattuna, niin sitä ajatteli, että nyt on jotain hienoa käsissä. Minua hieman pelotti alussa, sillä olin juuri tehnyt Maanalaisen Armeijan levyn ja sitten pitikin alkaa säveltämään materiaalia Kotiteollisuudelle. Jostain ne kappaleet kuitenkin kumpusivat.

Lue myös: Jouni Hynynen kehuu Nightwish-johtohahmon työtahtia: "Veti ykkösellä biisit sisään"

Lue myös: Listäykköseksi noussut Kotiteollisuus julkaisi uuden musiikkivideon

Lue myös: Pandemia vei Kotiteollisuudelta työt - rahallinen koronatuki auttoi Jouni Hynysen mukaan paljon

Kilpailut

Uusimmat