Kuva: Lauri Kujanpää

Pandemia vei Kotiteollisuudelta työt - rahallinen koronatuki auttoi Jouni Hynysen mukaan paljon

17.05.2021 18:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kotiteollisuus julkaisi viime perjantaina uuden Jumalattomat-albumin, josta Saatanan työmaa -niminen kappale saa musiikkivideon. Musiikkivideon tuotannossa on ollut mukana myös Jouni Hynysen vaimo Mari Perankoski.

Lappeenrannan rock-ylpeys Kotiteollisuus julkaisi viime perjantaina uuden studioalbumin Jumalattomat. Yhtye mietti julkaisua jo talveksi, mutta viime vuoden lopulla uutisointi koronasta oli pysäyttävää: Keikoille ei tulla pääsemään. Tämän takia albumi lykättiin toukokuulle.

- Kyllä siinä hanskat tipahti totaalisesti ja viimeisetkin kiireyden rippeet katosivat, yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen, 51, huokaisee Voice.fi:n haastattelussa helsinkiläisen ravintolan merenrantaterassilla.

Koronapandemia vei työt tuhansilta ihmisiltä, kuten muusikoilta ja tapahtumatyöntekijöiltä. Kotiteollisuuden taustayhtiö sai monien muiden tavoin onneksi pienen tuen.

- Rupesin heti tekemään itse biisejä ja kitaristi Miitri Aaltosella oli studiohommia. Basistimme Janne Hongisto on puuhastellut eri asioiden parissa ja Hongiston ansiosta saimme esimerkiksi Business Finlandilta avustusta. Meillä on osakeyhtiö, jolle tuo tuki tuli. Se auttoi kyllä kovasti ja mahdollisti toiminnalle jatkoa. Jannelle siitä siis kunnia.

Näillä näkymin yhtye pääsee esiintymään kesällä muun muassa Kaisa Rocks -tapahtumassa. Hynynen sanoo, että keikkailu jännittää kovasti, sillä yhtye ei ole soittanut yhdessä sitten viime kesän.

- Puhuimme juuri Stam1nan Pekka Olkkosen kanssa lenkillä siitä, että keikkailu pelottaa ja helvetisti pelottaakin. Live-soittaminen vaatii tietynlaisen tatsin ja nyt on niin pitkään ollut soittamatta, että harjoittelu tulee kyllä tarpeeseen.

Monet artistit ja taiteilijat ovat löytäneet korona-aikana uusia intohimon kohteita. Hynynen on jatkanut tuttujen toimien parissa.

- Olen säveltänyt ja lukenut paljon. Mitään uutta ja ihmeellistä ei ole elämään tullut, mies nauraa.

Hynynen on naimisissa näyttelijä Mari Perankosken, 51, kanssa. Pariskunta on työskennellyt yhdessä muun muassa podcastin parissa ja viime aikoina Perankoski on ollut mukana Kotiteollisuuden Saatanan työmaa -kappaleen musiikkivideon tuotannossa.

- Marin kanssa teimme tuohon yhdessä käsikirjoituksen ja Mari toimi myös toisena ohjaajana. En uskalla vielä luvata, milloin video tulee ulos, mutta sitten näette, millaisesta materiaalista on kyse. Aika sekavaa settiä luvassa.

Iskelmän haastattelussa Hynynen sanoi, että kun täytti 50, pelkäsi vanhenemisessa vain yhtä asiaa. Muusikko uskoo, että kun 60 tulee täyteen, on hän edelleenkin alalla.

- En oikein osaa ajatella vanhenemista. Joskus aikoinaan 50-vuotias tuntui jo helvetin vanhalle ja nyt sama fiilis on kuusikymppisistä. Mielelläni kuitenkin teen silloin vielä musiikkia ja toivon, että on jotain sanottavaa.

Voit lukea haastattelun ensimmäisen osan täältä.

Voice.fi, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mari Perankoski ja Jouni Hynynen eivät sensuroi huumoriaan - paitsi kahdessa asiassa

Lue myös: Jouni Hynynen kehuu Nightwish-johtohahmon työtahtia: "Veti ykkösellä biisit sisään"

Lue myös: 50-vuotias Jouni Hynynen pelkää vanhenemisessa vain yhtä asiaa: "Sitten olen pinteessä!"

Kilpailut

Uusimmat