Kuva: Lauri Kujanpää

Kotiteollisuus ja levy-yhtiö joutuivat vääntämään uudesta singlestä - "Meni suorastaan tappeluksi"

12.02.2021 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kotiteollisuuden tulevan albumin ensimmäinen single Herttarouva julkaistiin tänään perjantaina.

Kotiteollisuus julkaisi tänään perjantaina ensimmäisen singlen tulevalta studioalbumiltaan. Herttarouva-niminen kappale aiheutti jopa hieman kiistoja bändin ja levy-yhtiön välillä.

- Se meni suorastaan tappeluksi koko homma. Meillä oli bändin jätkien kanssa selkeä näkemys eräästä toisesta kappaleesta, mutta levy-yhtiö puuttui peliin. He olivat sitä mieltä, että tällainen räväkämpi olisi parempi aloitus kuin se alun perin tarkoitettu masentavampi biisi. Kuulette sen toisen sitten albumilta, yhtyeen keulakuva Jouni Hynynen, 50, kertoo SuomiRockin haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle.

Korona-aikana yhtye on ehtinyt tehdä vain muutaman keikan, joten uutta albumia on rakennettu ajan kanssa.

- Biisien tekeminen on ollut hyvin rauhallista, kun ei ole ollut mitään muuta. Tavallaan mie nautin siitä, että oli pakko jäädä keikoilta pois, koska ei meillä ole ollut varsinaisia taukoja juuri koskaan. Viimeksi varmaan vuonna 2010...

- Eihän sitä vieläkään tiedä, mitä keväällä tapahtuu. Päästäänkö keikoille vai ei? Kiirettömyys on ollut läsnä kaikessa, mutta alkaahan se lompakossa tuntua, kun ei pääse lavalle. Levyn tekeminenhän on sellaista hommaa, että ei siitä rahaa oikeastaan tule. Missään vaiheessa.

Millainen Herttarouva-kappale sitten on, Jouni Hynynen?

- Kyseessä on ylistys naisille ja naiseudelle. Tässä on hieman huumoriakin kehissä, tempo on hyvä ja ehkä se kertoo siitä, että bändi on napakassa soittokunnossa.

Kuuntele Herttarouva alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Voice.fi, SuomiRock ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tuomas Holopaista kuullaan jälleen Kotiteollisuuden tulevalla albumilla

Lue myös: Kotiteollisuuden uusi albumi on valmis - "Ei tää mikään bilelevy ole"

Kilpailut

Uusimmat