Kuva: Harri Hinkka

Eppu Normaalin edesmennyt basisti sai muistolaatan "Mikon Metsään" - katso julkaisu

15.06.2021 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mikko Saarela menehtyi vuonna 2019.

Eppu Normaalin alkuaikojen basisti, biisintekijä, ja yhtyeen nimen keksinyt Mikko Saarela menehtyi vuonna 2019 60-vuotiaana. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin luonnonystävänä, joten hänen muistokseen ostettiin pala metsää, joka on muuttumassa luonnonsuojelualueeksi.

Nyt Eppu Normaali kertoo Facebookissa, että Saarelalle omistettu muistolaatta löytyy nyt "Mikon Metsästä".

"Eppu Normaalin alkuperäisen basistin ja biisintekijän Mikko Saarelan muistoksi on Ylöjärvellä suojeltu Mastosvuoren alueelta "Mikon Metsä". Sinne on 10.6.21 kiinnitetty muistolaatta.

Kun vierailet siellä, muista, että alue on muuttumassa luonnonsuojelualueeksi. Kunnioita sitä ja muista myös, että lähistöllä on asutusta, älä häiritse heitä", julkaisussa kirjoitetaan.

Näet julkaisun alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Yhtye tiedotti Facebook-sivullaan Saarelan poismenosta 11. tammikuuta 2019.

"Eppu Normaalin alkuajan basisti ja biisintekijä Mikko Saarela on poissa. Mikko menehtyi vaikeaan sairauteen Terhokodissa, Helsingissä ja oli kuollessaan 60-vuotias.

Mikko oli se, joka ehdotti Eppu Normaalille sen nimen, ennen kuin itse kuului yhtyeeseen. Liityttyään, hän toi mukanaan loistavan biisintekotaitonsa, musiikillisen tietämyksensä ja näkemyksensä. Erityisesti Mikon tekstit olivat jo tuolloin oivaltavia ja ovat kestäneet aikaa hyvin, ollen relevantteja tänäänkin. Mikko oli myös se, joka innostui Ramones-yhtyeen Tekun konsertista eniten, siinä määrin, että voidaan katsoa varsinaisen Eppu Normaalin syntyneen tuosta innosta.

Mikko oli mukana kahdella ensimmäisellä Eppu Normaali-albumilla ("Aknepop", "Maximum Jee & Jee") ja jatkoi yhteistyötä tekstittäen ja säveltäen "Akun Tehdas"- ja "Coctail bar"-albumeille. Hän halusi kuitenkin keskittyä opiskeluun ja jäi asumaan Helsinkiin, jossa myös perusti perheen.

Musiikkia Mikko ei jättänyt, vaan perusti futuyhtye Organin ja oli mukana mm. U-Bayoussa ja Freud, Marx, Engels & Jungissa. Kaikissa näissä hän oli mukana soittamisen lisäksi myös biisinkirjoittajana. Hän työskenteli myös Maailmanmusiikin keskuksessa ja viimeiset vuotensa biologian ja maantiedon lehtorina."

Lue myös: Eppu Normaali astuu Uros Live -areenalle sinfoniaorkesterin kanssa - jättikeikka joulukuussa

Lue myös: Eppu Normaalilta kierrätysmallisto - tuotteet valmistettu keikoilla käytetyistä taustakankaista

Kilpailut

Uusimmat