Kuva: AOP / Timo Korhonen

Maija Vilkkumaa kertoo hittinsä takkuisesta syntyprosessista: "Biisi vain huononi"

01.07.2021 22:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Hei sisko -kappaleen palaset loksahtivat kohdilleen vasta, kun Vilkkumaata pyydettiin tekemään tunnuskappale Teräsleidit-elokuvaan.

Maija Vilkkumaa, 47, iloitsee sosiaalisessa mediassa siitä, että hänen kappaleensa Hei sisko on kerännyt Spotifyssa yli kaksi miljoonaa striimiä, eli se on striimannut kultaa.

”Se on ensimmäinen mun modernin ajan (eli ei alunperin CD-muodossa ilmestynyt) julkaisu, joka on tämän tehnyt. Onpa kivaa! Kiitos kun kuuntelette!” Vilkkumaa kirjoittaa.

Vilkkumaa kertoo päivityksessään kappaleen vaiherikkaasta syntyprosessista. Nainen kertoo saaneensa idean kappaleeseen elokuussa 2019 ollessaan Joensuussa ja tekemäisillään lähtöä Iskelmäkesän festarialueelle. Hän halusi säveltää jotakin häpeilemättömän poppia Ava Max -artistin jalanjäljissä, ja tekstiksi hän alkoi muotoilla tarinaa naisten bailureissusta.

”Idea ei oikein ottanut tulta eikä edennyt. Osa tuolloin rustaamistani riveistä päätyi myöhemmin mun Yhtäccii-versioon Vain elämään. Jossain vaiheessa Hei siskon kertsin avainrivit olivat “Hei kuule sisko viel me kyetään mihin vaan, ne kiipee syliin niinku Havis Amandaan”. Kesti todella kauan ennen kuin maltoin heittää tuon rivin yli laidan. Se on ehkä ihan kiva rivi muttei vain johtanut mihinkään”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Tekstin tekemisen kanssa oli ongelmia.

”Tykkäsin biisistä tosi paljon mutta se jotenkin jumahti”, Vilkkumaa toteaa.

Nainen jätti kappaleen syksyn tultua pöytälaatikkoon.

”Siitä puuttui punainen lanka - oli selvää, että “naiset bailaamassa” ei riittänyt, halusin että tarinassa olisi jokin suru, joku riipivyys alla, enkä tiennyt, mikä se olisi. Yritin keksimällä keksiä kaikenlaista mutta biisi vain huononi”, Vilkkumaa kirjoittaa.

Sitten tapahtui käänne, joka pelasti kappaleen. Vilkkumaata pyydettiin tekemään Pamela Tolan ohjaamaan Teräsleidit-elokuvaan tunnuskappale, jonka pitäisi sisältää samanlaista henkeä kuin elokuvassa on. Vilkkumaa pääsi näkemään elokuvasta puolivalmiin version, ja hän piti siitä ja koki elokuvaa katsoessaan monia tunteita. Hän tajusi, että Hei sisko -kappale soveltuisi elokuvaan, ja pian sanoituksen puuttuvat palaset loksahtivat paikoilleen.

”Biisin suru, haava, se, mistä se todella kertoo, oli yhtäkkiä mulle ihan päivänselvä, elokuva oli nostanut biisin tarinan mulle kirkkaaksi ja näkyväksi. Lähetin demon Pamelalle ja tuotantoyhtiölle, he pitivät siitä.”

Lopulta Vilkkumaa tuotti kappaleen yhdessä Ellinooran luottotuottajan Samuli Sirviön kanssa. Biisi julkaistiin joulukuun loppupuolella 2019.

Voit katsoa Vilkkumaan koko päivityksen alta tai tämän linkin takaa.

Lue myös: Maija Vilkkumaa ja Marit Bjørgen ovat "kuin kaksi Maijaa" - hämmentävä yhdennäköisyyys naurattaa

Lue myös: "Mitä v*ttua sä kiehnäät?" - Maija Vilkkumaa sävelsi saamistaan palautteista kappaleen

Kilpailut

Uusimmat