Kuva: AOP

"Emme ole vielä kokeneet huippuamme" - Kirk Hammett näkee Metallican tulevaisuuden valoisana

28.07.2021 23:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Metallica perustettiin vuonna 1981 ja Kirk Hammett liittyi mukaan vuonna 1983.

Metallica on kiitänyt keikkateitä jo lähes 40 vuotta. Yhtyeen kitaristi Kirk Hammett, 58, joka liittyi bändiin Dave Mustainen, 59, tilalle vuonna 1983, on sitä mieltä, että aika on mennyt kuin siivillä.

- Hämmentävää ajatella näitä vuosikymmeniä, koska se tuntuu eiliseltä, kun painelimme keikkabussilla jossain Amerikan keskellä ja yritimme pysyä pinnalla. 40 vuotta on kulunut todella nopeasti, Hammett pohti tuoreessa haastattelussa ennen baseball-ottelua.

- Uskomatonta on myös se, että minun mielestäni emme ole vielä kokeneet huippuamme. Olemme edelleen nälkäisiä, haluamme tehdä musiikkia, välitämme siitä mitä teemme ja välitämme toisistamme. En näe mitään merkkejä siitä, että tahti hidastuisi, mies jatkoi.

Metallican basisti Robert Trujillo, 56, kertoi samassa haastattelussa, että ideoita piisaa ja paljon.

- Kun bändit ovat olleet näin kauan olemassa, niin muusikoilta saattavat loppua ideat. Meillä ongelma on päinvastainen: Meillä on liikaa ideoita ja se on hyvä.

Metallican klassikkolevy The Black Albumin julkaisusta tulee kuluneeksi tänä vuonna 30 vuotta, sillä se julkaistiin vuonna 1991. Kyseessä on levy, joka nosti Metallican lopullisesti jättimenestykseen.

30-vuotisjuhlien kunniaksi Metallica julkaisee 10. syyskuuta The Black Albumista juhlapainoksen, joka sisältää erikoisen bonus cd:n. Kyseiseltä levyltä löytyy muun muassa erilaisia demoja, riffejä ja raakamiksauksia vuosien varrelta.

Lue myös: Metallicalta uusi maistiainen tulevalta julkaisulta - nyt vuorossa jättihitin raakamiksausversio

Lue myös: Muistatko, kun James Hetfield esiintyi ilman kitaraa? Metallica julkaisi videon vuosien takaa

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat