Kuva: AOP

"Kuinka et voi olla Metallica-fani?" - Kiss-keulakuva puhuu Metallican menestysalbumista

24.08.2021 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Metallican The Black Album viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan.

Metallica viettää tänä vuonna jättimenestyneen The Black Album -levynsä 30-vuotisjuhlia. Yksi albumin suurista faneista on ollut Kiss-laulaja Paul Stanley, joka vastikään pohti levyn suosiota.

- Kuinka et voi olla Metallica-fani? Rumpalimme Eric Carr oli se tyyppi, joka toi meidän maailmaamme Metallican ja hän teki sen jo 80-luvulla. Mutta Black Album oli se, joka lopulta teki Metallicasta maailmanlaajuisen ilmiön, Stanley kertoi Blabbermouth-julkaisun mukaan.

- Esimerkiksi kappale Enter Sandman oli jotain, joka muutti asioita. Se piti sisällään yhtyeen intohimon ja raakuuden, mutta onnistui myös yhdistämään sen uudella ja laajemmalla tavalla. Ei ole sattumaa, että Bob Rock tuotti koko albumin. Hänestä tuli mies, joka toi kaupallista näkökulmaa yhtyeiden soundeihin, puhuimme sitten Metallicasta tai The Cultista. Black Albumin ansiosta Metallicasta tuli massiivinen ja se rikkoi rajoja, Stanley jatkoi.

30-vuotisjuhlien kunniaksi Metallica julkaisee 10. syyskuuta The Black Albumista juhlapainoksen, joka sisältää myös erikoisen bonus cd:n. Kyseiseltä levyltä löytyy muun muassa erilaisia demoja, riffejä ja raakamiksauksia vuosien varrelta.

Alta voit katsoa videon, jossa Metallican entinen basisti Jason Newsted tutkii, mitä juhlapainoksen sisältä oikein löytyy.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Metallicalta uusi maistiainen tulevalta julkaisulta - nyt vuorossa jättihitin raakamiksausversio

Lue myös: Metallican hittibiisi ylitti huiman rajapyykin - ihmiset paljastavat muistojaan kappaleesta

Lue myös: "Emme ole vielä kokeneet huippuamme" - Kirk Hammett näkee Metallican tulevaisuuden valoisana

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat