Kuva: AOP

Voisiko Ritchie Blackmore palata Deep Purpleen? Ei, jos yhtyeen laulajalta kysytään

19.09.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blackmore on yksi Deep Purple -yhtyeen perustajajäsenistä.

Kitaristilegenda Ritchie Blackmore, 76, oli perustamassa Deep Purplea, jonka hän lopulta jätti 70-luvun puolessa välissä. Mies palasi yhtyeeseen vielä 80-luvulla ja lähti uudelleen vuonna 1993.

Tuhannet fanit ovatkin jo vuosikymmeniä odottaneet, palaako Blackmore vielä Deep Purplen jäseneksi. Yhtyeen laulaja Ian Gillan, 76, on sitä mieltä, että ei. Gillanilta nimittäin kysyttiin asiaa Tales From The Road -julkaisun haastattelussa.

- Vastaus on, että ei. Mutta olemme yhteydessä. Jännitteet helpottivat paljon, kun sovimme bisnespuolen asioista. Meillä on esimerkiksi ollut managereita, jotka eivät ole tehneet asioita halutulla tavalla, jolloin minä en saanut rahaa 10 vuoteen.

- En voi olla Ritchieen henkilökohtaisesti yhteydessä, koska hänellä ei ole puhelinta eikä tietokonetta. Hän elää keskiajalla. Olemme kuitenkin lähettäneet miellyttäviä sanoja toisillemme, mutta ongelmiakin edelleen on.

Deep Purple hyväksyttiin Rock and Roll Hall Of Fame -kunniagalleriaan vuonna 2016, mutta Blackmore ei ollut paikan päällä.

- Me kyllä kutsuimme hänet soittamaan Smoke on the Waterin, mutta hän kieltäytyi, Gillan sanoi.

Lopuksi Gillan vielä pohtii, että paluu tuskin olisi edes "mukava asia".

- Ritchiellä on asioista omat tulkintansa ja meillä omansa. Paluusta puhuttiin vuosikausia, mutta tällä hetkellä se vain kääntäisi ajatukset muualle siitä, mitä me nyt teemme. Se ei olisi ollenkaan mukavaa, koska emme enää työskentele sillä tavalla kuin ennen.

Blackmore on viime vuosina kiertänyt Ritchie Blackmore´s Rainbow -kokoonpanollaan, joka on esiintynyt muutaman kerran Suomessakin.

Lue myös: "Olimme kusipäitä" - Deep Purple -laulaja väleistään kitaristi Ritchie Blackmoreen

Lue myös: Ritchie Blackmorea koronavuosi ei haitannut - "Vihaan matkustamista"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat