Kuva: Warner Music

Benson Boone, 19, oli American Idol -suosikki, mutta päätyi yllätysratkaisuun - Katy Perryn sanat jäivät mieleen

27.12.2021 14:15 - Iiro Myllymäki

Benson Boone jätti American Idol -kilpailun kesken, vaikka Katy Perry oli ylistänyt häntä mahdolliseksi voittajaksi. Nyt Boone kertoo Voice.fi:n erikoishaastattelussa, miksi teki yllätysratkaisun.

Benson Boonen koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Yhdysvaltalainen Benson Boone oli 18-vuotias, kun hän asteli valokeilaan American Idol -ohjelman edellisellä kaudella. Sympaattinen ja menevä Boone hurmasi tuomarit Katy Perryn, Lionel Richien ja Luke Bryanin esittämällä Aidan Martinin tunteikkaan kappaleen Punchline soittaen samalla pianoa. Etenkin Katy Perry suuntasi ylisanoja Boonelle.

- Voisin nähdä sinut voittamassa American Idolin, jos vain haluat, Perry sanoi.

Boone pääsi heittämällä jatkoon koelauluista, mutta nuorta miestä ei enää nähty ohjelmassa kertaakaan. Boone teki tietoisen päätöksen jättäytyä ohjelmasta pois.

- En vielä tuntenut itseäni kunnolla artistina enkä tiennyt, mihin suuntaan haluan lähteä musiikillisesti. Jätin ohjelman kesken, koska halusin selvittää, kuka Benson Boone on laulajana ja esiintyjänä enkä halunnut, että American Idol tekee sitä puolestani, Boone sanoo nyt Voice.fi:n haastattelussa.

Boonen koelaulu esitettiin televisiossa alkuvuodesta 2021, ja nyt mies on 19-vuotias ja julkaissut ensisinglensä. Ghost Town -sinkku on tuonut Boonen myös Suomeen markkinointipuuhiin. Boone ei ole katunut hetkeäkään päätöstään jättäytyä pois American Idolista. Hän kuitenkin muistelee lämmöllä tuomareiden ylistävää palautetta. Megatähti Katy Perryn sanat yllättivät hänet toden teolla.

- Se oli sokeeraavaa. Minulta kesti hetken prosessoida hänen sanojaan. Mielestäni se on edelleen ihan hullua.

Ohjelman jälkeen Boone löysi oman musiikillisen polkunsa ja alkoi luoda artistiuraansa yhteistyössä huippusuositun Imagine Dragons -yhtyeen laulajan Dan Reynoldsin kanssa. Nyt levy-yhtiö Warner Music povaa Boonesta tulevaisuuden supertähteä, jonka tie menestykseen saattaa hyvinkin alkaa Pohjoismaista. Boonen ensisingle nousikin jo Norjassa Spotifyn ykkössijalle ohi Adelen.

Luontainen monilahjakkuus

Benson Boonen musiikillinen tausta ulottuu vain parin vuoden taakse. Nuorukainen meni lukiossa ystävänsä pyytämänä bändiin laulamaan ja soittamaan pianoa. Hän on saanut American Idolin ohella näkyvyyttä muusikkona myös sosiaalisesta mediasta. Boone on suosittu TikTok-käyttäjä, ja hänellä on videopalvelussa 2,3 miljoonaa seuraajaa.

Lokakuussa julkaistu ensisingle Ghost Town on tunteikas ja melankolinen pianoballadi. Hämmästyttävää kyllä, Benson Boone sanoo, että kyseessä on ensimmäinen hänen kirjoittamansa kappale ikinä. Boone soittaa kappaleella itse pianoa, rumpuja ja kitaraa.

- En ole koskaan ottanut oppitunteja musiikissa, paitsi olen kerran ollut laulutunnilla muutama kuukausi sitten. En ole erityisen lahjakas soittimien kanssa, mutta pärjään niiden kanssa jotenkin, Boone sanoo.

Boone on myös lahjakas piirtäjä, ja hän on piirtänyt esimerkiksi Ghost Town -singlen kansikuvan. Myöskään piirtämiseen hän ei ole saanut muodollista opetusta. Kansikuvan näet alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Ei pidä itseään TikTok-julkkiksena

Jo Boonen somepäivityksistä pystyy päättelemään, että mies on hyvin vauhdikas ja huumorintajuinen. Musiikissaan mies kuitenkin suosii melankolisempia sävyjä.

- Olen menevä tyyppi ja tykkään pitää hauskaa, mutta olen myös tunteikas. Se puoli minusta näkyy paljon musiikissani. Olen kuunnellut paljon Stevie Wonderia, Adelea, Lewis Capaldia ja Sam Smithiä. He ovat hyvin sielukkaita artisteja. Tuo on se suunta, johon olen itsekin lähtenyt, Boone sanoo.

(kuva: Warner Music)

TikTok on Boonelle hyvä alusta esitellä omaa persoonaansa ja musiikkiaan, mutta TikTok-julkkikseksi mies ei itseään miellä.

- TikTokin huipulla olevat tyypit, kuten Noah Beck ja Charli D’Amelio, ovat oikeasti julkkiksia, mutta minä 2,2 miljoonalla seuraajalla en ole sellainen.

Boone myöntää, ettei tiedä Suomesta oikeastaan mitään. Laulaja saapui Suomeen alkutalven paukkuvimpien pakkasten aikaan, ja tämä määritti pitkälti hänen ensivaikutelmaansa Suomesta.

- Tiedän nyt vain, että talvet ovat täällä hyvin kylmiä. Astuimme ulos lentokentältä, ja kylmän ilman puuska osui meihin. Se oli hienoa, ja täällä on kaunista, Boone kehuu.

Lue myös: Katy Perry laukoo tuoreilla videoillaan suoria kysymyksiä: "Miten käyt vessassa noilla kynsillä?"

Lue myös: Ed Sheeran jakoi sydäntä särkevän tarinan kappaleensa takaa - omistettu kuolleelle ystävälle

Kilpailut

Uusimmat