Kuva: AOP

Madonna syyttää kohuräppäriä kasarihittinsä "laittomasta" käytöstä - "Olen tosissani"

02.01.2022 08:15 - Iiro Myllymäki

Madonnan mukaan Tory Lanezilla ei ole ollut lupaa käyttää hänen kasarihittiään omassa kappaleessaan.

Madonna, 63, syyttää räppäri Tory Lanezia, 29, hittikappaleensa luvattomasta käytöstä. Lanezin viimeisimmältä albumilta löytyvässä Pluto’s Last Comet -kappaleessa mukaillaan vahvasti Madonnan vuoden 1985 hittiä Into the Groove. Kappaleessa on samanlainen instrumentaalitausta kuin kasarihitissä, mutta kappaleen tekijätiedoissa ei mainita Madonnaa eikä tämän kanssa kappaleen kirjoittanutta ja tuottanutta Stephen Brayta. Kappale julkaistiin aiemmin joulukuussa.

Madonna on esittänyt syytöksensä Instagram-kommentissa.

”Lue viestisi liittyen Get Into the Groove -kappaleeni laittomaan käyttöön”, Madonna kirjoittaa Tory Lanezin aiemmin joulukuussa julkaiseman Instagram-kuvan kommenteissa.

NME kirjoittaa, että Lanez ei ole vielä julkisesti vastannut Madonnan esittämään syytökseen. Madonna on kommentoinut asiaa enemmän Rolling Stonelle antamassaan tiedotteessa.

- Olen kyllästynyt siihen, että minua käytetään hyväksi, ja olen tosissani, Madonna sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, aikooko Madonna ryhtyä toimenpiteisiin ja esimerkiksi syyttää Lanezia tekijänoikeusrikkomuksesta tai vaatia kirjoittajamerkintää kappaleen tekijätietoihin.

Tory Lanez on ollut otsikoissa räppärikollega Megan Thee Stallionin, 26, häntä vastaan esittämien syytösten myötä. Megan Thee Stallion väittää, että Lanez ampui häntä aseella jalkoihin heinäkuussa 2020. AFP kertoo, että kaksikko ajautui riitoihin Kylie Jennerin järjestämien juhlien jälkeen, ja Megan Thee Stallionin mukaan riita kärjistyi ampumiseen. Asiaa käsitellään parhaillaan oikeudessa. Tory Lanez on kiistänyt syytökset.

Lue myös: Madonna julistaa kuvillaan free the nipple -ilosanomaa, mutta fanit tyrmäsivätkin: "Keksi jotain uutta"

Lue myös: Madonnan tytär kertoo äitinsä olevan kontrollifriikki - "Hän on hallinnut minua koko elämäni"

Lähteet: NME, BBC

Kilpailut

Uusimmat